E B I D M O T O R

Loading

6 Jenis Motosikal Paling Berbaloi Dibeli Semasa PKPB (CMCO)..!

YAMAHA EGO SOLARIZ 125

Untuk pengetahun anda semua, harga motor baru sekitar RM5,500 OTR. Tetapi, jika anda membeli dengan kami, anda dapat menjimat sekurang-kurangnya RM700! Walaupun Yamaha Ego Solariz 125 kami adalah motor terpakai, tapi kondisi motor ini cemerlang dan motor ini hanya setahun dipakai! Mileage masih rendah lagi dan enjin semua berfungsi dengan baik dan seperti baru lagi. Memang tidak rugi jika membeli dengan kami..! Performance untuk motosikal ini macam mana pulak? Tak payah teka teka dan baca review dari Youtube atau Facebook, pengguna motosikal ini atas jalan Malaysia sudah memberikan anda jawapan dan konfiden untuk membeli motosikal ini.  

 

YAMAHA FZ 150 I

Harga motor baru sekitar RM8,800 dan sekarang cuma perlu RM2,550 sahaja?! Patutlah, harga RM8,800 tu adalah harga motor baru pada tahun 2011. Tapi, kenapa berbaloi memiki motosikal ini? First, motosikal telah terbukti memang sesuai untuk penjalanan yang jauh tanpa rasa letih dan kurang selesa. Selain itu, road tax motosikal ini hanya RM2.00 kerana CC ia tidak lebih 150cc. Insuran pulak pun tak lah mahal sangat kerana harga motor ini tak tinggi macam motor lain seperti R15 atau Y15ZR. Maintenance pulak boleh dibuat di mana-mana kedai sahaja, spare part pun bersepah senang nak cari. Ketahanan motosikal ini sangat optimistik asalkan coolant yang cukup dan minyak enjin ditukar ikut jadual, inshaAllah boleh guna motosikal ini sampai generasi cucu nanti.

 

SM SPORT 110R

"Nak cari motosikal bawah RM2,500 dengan design menarik tapi tak nak motor lama sangat" SM Sport 110 R ini dapat memenuhi cita-rasa anda...! Motosikal SM Sport adalah motosikal buatan Malaysia dari syarikat MForce Holding Sdn Bhd (Parent company untuk SYM dan Benelli). Secara jujurnya, jika anda ingin mendapat spec motosikal yang canggih tapi dengan harga bawah RM2,500, SM Sport 110R adalah pilihan utama anda.

*SM Sport 110R menggunakan khidmat enjin SOHC bersesaran 109cc dengan sistem penyejukan udara. Mematuhi piawaian Euro3, ia mampu menjana kuasa mencecah 6.4hp pada 7,500rpm dan kuasa tork 7Nm. Enjin itu kemudian dipadankan dengan kotak gear empat kelajuan.Rangkaian kuasa tersebut membolehkan SM Sport 110R memecut sehingga 115km/j. Tahap penggunaan bahan api pula sekitar 180km untuk satu tangki minyak berkapasiti empat liter. (Ekstrak dari Mekanika.com.my) 

 

HONDA SPACY 110

Salah satu skuter yang comel didatangi dengan storage bawah kerusi yang agak besar...!  Design motosikal ini sangat menarik dan sesuai kepada pengguna lelaki atau perempuan. Tempat letak kaki cukup luas supaya anda boleh duduk dengan lebih selesa. Maintenance pulak, erm.... Honda = TAHAN!

Harga motor baru ini adalah RM5,000 dan sekarang cuma perlu RM2,800 sahaja..!   

 

MODENAS KRISS 110 MR2

Cuba bayangkan, bayar RM2,000 dapat motosikal ada disk brake depan, design yang menarik, enjin yang superb tahan, penjimatan petrol pun sangat positif, sport rim depan belakang, kos penyelenggaran yang rendah, tempat duduk yang selesa dan luas dan motor enjin senyap tak bising, sesuai untuk kegunaan travel jalan jauh.... boleh ke korang dapat motosikal macam ini selain daripada Modenas Kriss 110 MR2? 

 

HONDA WAVE DASH 125 Fi

Ciri-ciri menarik untuk motosikal ini adalah Lampu depan LED, Rekaan meter baharu, Rekaan cermin sisi lebih bergaya, Jalur rim bergaya, kuasa enjin 9.9hp @ 8,000rpm, tork 9.54Nm @ 6,500rpm, sistem penghidup (Elektrik & tendang), berat motosikal hanya 103kg, guna sistem PGM-FI & warranty masih ada lagi (2 tahun dari tarikh pembelian atau 20,000KM). 

Nak laju? Motor ini boleh ikut LC 135. Nak design menarik? Design futuristik. Dengan harga RM4,300, memang sangat berbaloi ambil motor ini dari kami sekarang! 

 


 

Pihak Ebid Motor Sdn Bhd telah membuat satu keputusan: Kepada pembeli atas talian, kami akan menghantar motosikal ke rumah anda (Door-to-Door Delivery) dalam 30KM dengan kos hanya RM100 termasuk pertukaran nama, processing, dokumentasi, dan penghantaran! Justeru, anda tidak perlu keluar dari rumah, motosikal yang dibeli oleh anda akan dihantar dan semua proses akan diuruskan di depan rumah anda! Kan senang dan selamat?! 

 

LAYARI LAMAN WEB KAMI UNTUK PEMBELIAN

WWW.EBIDMOTOR.COM
WWW.EBIDMOTOR.COM
WWW.EBIDMOTOR.COM

 

BOLEH SEMAK PEMBELI @ PEMBIDA YANG BERJAYA SEBELUM INI

https://www.ebidmotor.com/f-past-bid-result

 

 

Hubungi pegawai kami untuk bantuan pembelian

  1. Mr Shah: http://www.wasap.my/60108833397
  2. Mr Danial: http://www.wasap.my/60108833398

Share:
EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat