E B I D M O T O R

Loading

Baru-baru ni

Nak motor secondhand korang cepat laku dan tak rugi... Ikuti tip ini!

Bila nak jual balik motosikal yang kita beli sendiri memang sayang nak let go. Tapi kadang-kadang ada yang nak let go sebab terdesak nak pakai duit. Jadi ini antara tip yang kami kongsikan supaya korang dapat jual harga motor korang dengan mudah.

READYSTOCK Tapi SANGAT LIMITED!! Cepaaaat... !!

Buat anda nak susahkan kerja korang pergi sini sana untuk dapatkan motor yg anda minat? Padahal kat satu kedai ni je korang dah boleh dapat motor dari cc rendah hingga tinggi! Harga lagilah anda tak yah ragu2. Terendah di pasaran.. !

TAHU TAK ENJIN BOLEH ROSAK KALAU TERLEBIH WARM UP!

Tak pasti ramai atau tak yang dah tahu tentang tabiat memanaskan enjin kenderaan setiap pagi sebelum digerakkan ada yang panaskan enjin tidak mengikut piawaian masa yang sepatutnya, contohnya lebih daripada 3 minit.

Cari Motosikal Yamaha Tapi Kena Tunggu? Kami Ready Stok!

Buat apa susah2 tunggu stok sampai padahal korang boleh dapat stok dengan cepat dan harga berpatutan?

Elak Air Masuk Ke Karburator Semasa Banjir!

Musim hujan ni bukan benda yang boleh kita kawal. So baik korang tahu cara menggelaknya sebelum motor korang menjadi mangsa. Tapi kalaulah malangnnya anda mengalami masalah ni, mai belajar cara buang minyak bercampur air yang ada dalam karbuarator.

Sebab Harga Ekzos Akrapovic Macam Yahudi!

Ramai yang selalu mempersoalkan mengapa terdapat beberapa aksesori atau alat ganti motosikal yang mahal. Tetapi faktanya, memang ada sebab kenapa barang yang berkualiti itu harganya sangat mahal.

Motosikal Boleh Rosak Teruk Kalau Biarkan Ia Overheating

Overheating boleh terjadi disebabkan beberapa faktor yang melibatkan perjalanan terlalu jauh atau menghadapi kesesakkan lalu lintas yang terlalu lama dan boleh menyebabakan kenderaan akan cepat rosak.

Rugi Dah Beli Motor Kuat Makan Minyak, Cuba Cara Ni Supaya Tak Terperangkap.

Ramai sedia maklum, penggunaan bahan api bergantung kepada corak dan gaya tunggangan. Jadi ia boleh ditambah baik dengan mengubah tabiat menunggang. Kalau dulu sentiasa pulas full throttle sepanjang masa, sekarang pula gaya ride cuma santai sahaja.

Salah Satu Penyelengaraan Yang Sering Mat Motor Abaikan...

Sebagai penunggang motosikal, semestinya kita akan sentiasa cek motosikal kita dan hantar ke bengkel untuk servis minyak hitam dan sebagainya untuk menjaga prestasi motor itu. Namun, ada satu benda yang ramai orang terlepas pandang iaitu

Kenapa Harga Motosikal CBU Lebih Mahal???

Ramai yang tahu jenama motosikal, tapi korang tahu ke motosikal yang korang pakai tu adalah jenis CBU atau CDK??

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat