E B I D M O T O R

Loading

Baru-baru ni

Tayar Apa Sesuai Layan Corner & Tahan Mileage Jauh?

Cara penjagaan untuk motor besar adalah berbeza dengan motor kapcai biasa terutama bahagian tayar. Bukan semua jenis tayar pun sesuai untuk motosikal dan kegunaan anda.

Cuba start part time Foodpanda atau GrabFood dengan motosikal bawah RM 5,000!

Pelbagai faktor yang wajib dipertimbangkan oleh seseorang yang bekerja sebagai Foodpanda dan GrabFood. Termasuklah pemilihan motosikal yang sesuai dan berbaloi. Ini kerana pemilihan yang tepat akan memberikan impak yang terbaik kepada rezeki anda!

Tahukah Anda Warna Motosikal Boleh Menyebabkan Kemalangan?

Sebelum beli motosikal, memang banyak yang kita akan pertimbangkan, seperti bagaimana rupa dalaman dan luarannya, sebagus manakah enjin motosikal itu, serta sejauh mana teknologi keselamatannya boleh melindungi penunggang.

Kelebihan pam gas nitrogen pada tayar motosikal.

Korang yang menggunakan motosikal mesti selalu pam tayar kat stesen minyak je kan... Sebab ianya lagi mudah dan percuma.Tetapi bukan bagi pencinta kenderaan, mereka sanggup membayar RM20 hanya untuk mengisi gas nitrogen pada tayar kenderaan mereka.

Ramai Kaki Motor Suka Dry Clutch Walaupun Kos Agak Mahal..

Dry clutch sememangnya lebih berprestasi berbanding wet clutch tetapi ia tidak mendatangkan sebarang kelebihan kepada jentera biasa di jalanraya. Walaupun begitu masih ramai yang tergila-gilakannya.

Pilih Motosikal Yang Tepat Baru Laju Kejar Order!

Bekerja sebagai penghantar makanan mahupun bungkusan bukanlah sesuatu yang mudah. Pemilihan jenis motosikal yang sesuai dan mudah dikendalikan sangat penting dalam menjalani tanggungjawab tersebut.

Motor Yang SATU KAMPUNG Mampu Milik!

Motosikal yang sesuai ulang alik kerja, buat kerja delivery, pergi pasar, dan ronda-ronda taman! Motor ini bukan sahaja harga sangat mampu milik, tapi kos maintenance juga sangat rendah!

RM2,800 Sahaja? Rugi Korang Tak Angkat!

Motosikal CC tinggi memang best nak pakai terutama nak pakai untuk ulang alik kerja setiap hari. Korang pasti ingat motor cc yang tinggi, bajet yang perlu ready pun perlu tinggi kan.. Sebenarnya, tidak semestinya.

Motor Ini Gaya Sahaja Yang Cun Atau Betul-Betul Cun?

Yamaha YZF-R15 telah dilancarkan beberapa tahun. Tapi ia masih terima sambutan yang hangat. Kenapa? Sebab harga, design, maintenance mudah, atau teknologi canggih ?

Harga Motor Rendah, Jimat Minyak.. OK Ke Motor Ni?

Sportbike Modenas Pulsar RS200 ini boleh percaya ke? Harga motor ditawarkan jauh berbeza dengan motosikal lain yang dalam kategori yang sama. Nak tahun pengalaman selepas pakai motor Modenas Pulsar ini? Teruskan baca!

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat