E B I D M O T O R

Loading

Brembo Mahal Sebab Kualiti Atau Nama Je?

Ramai yang dah tahu Brembom adalah jenama berkaitan dengan dunia perlumbaan. Jenama ini telah mendominasi sistem sistem brek motor-motor perlumbaan dah bertahun-tahun, antaranya MotoGP dan Superbike World Championship. Tapi, Brembo tidak lagi hanya digunakan pada motor-motor perlumbaan namun juga digunakan pada motor-motor yang biasa untuk kegunaan harian.

Sini adalah antara lima sebab kenapa Brembo menjadi pilihan terbaik di dunia:

1. BERMULA DARI ALUMINIUM

Semuanya bermula dengan aluminium, bahan yang ringan dan kuat. Brembo adalah salah satu pengeluar bahagian brek di dunia yang telah menghasilkan kaliper brek (untuk kereta dan motosikal) yang diperbuat daripada aluminium. Sejak tahun 1972, ketika sistem brek cakera motosikal tidak begitu popular seperti sekarang, Brembo telah menjadi salah satu pengeluar pertama yang mengeluarkan sistem brek cakera dengan kaliper brek aluminium yang inovatif. Sistem brek ini pertama kali diadopsi oleh Moto Guzzi dan kemudian diikuti oleh Laverda dan Ducati. Pada masa itu, Itali adalah pengeluar motosikal utama di rantau Eropah, dan dalam beberapa tahun, Brembo telah mencapai prestasi luar biasa walaupun usaha yang sangat besar diperlukan dari aspek teknikal dan pengeluaran.

pinza-2-pistoni-classe-500-1980

Sejak itu kaliper brek aluminium Brembo telah digunakan secara meluas dalam perlumbaan dan di jalan raya awam. Kaliper brek Brembo juga dihasilkan dalam pelbagai ukuran, jumlah piston, jenis kemasan permukaan, warna dan reka bentuk. Ringkasnya, produk Brembo telah mengalami banyak evolusi tanpa perubahan pada bahan inti, iaitu aluminium. Penggunaan aluminium membolehkan penciptaan produk yang ringan dan kuat tanpa perlu mengorbankan aspek kecantikan dalam penamat permukaan. Semakin ringan bahan yang digunakan, semakin baik prestasi dan pecutan brek yang dihasilkan. Motor menjadi lebih lincah ketika menukar arah dan penggunaan bahan bakar menjadi lebih efisien kerana itu.

Kebanyakan penunggang motosikal mengetahui perkara ini. Perubahan pada objek kecil ini mungkin terdengar tidak penting, tetapi perlu diingat bahawa kaliper adalah objek dengan berat yang tidak terlepas. Ini bermakna bahawa menambahkan beberapa ratus gram ke kaliper dapat meningkatkan jarak pengereman, mengurangkan pecutan dan menjadikan perubahan arah menjadi kurang lancar.

2. ASAL INOVASI
Salah satu kelebihan Brembo dalam bidang motosikal adalah kemampuannya untuk mengembangkan inovasi yang dicemburui (yang kadang-kadang begitu futuristik sehingga tidak dapat difahami sepenuhnya), yang secara harfiah mampu merevolusikan sistem brek untuk motosikal. Brembo adalah syarikat pertama yang mengeluarkan kaliper brek yang boleh dipasang secara paksi, syarikat pertama yang mengeluarkan kaliper aluminium mesin dan bukannya pemutus, dan syarikat pertama yang mengeluarkan kaliper monoblock dan merancang silinder induk brek radial. Pada akhir tahun 80-an, menjadi cabaran bagi jurutera produk dan jurutera proses untuk membuat kaliper yang dapat digunakan dalam acara lumba. Berkat usaha untuk berinovasi dan mencari cabaran baru, Brembo menjadi syarikat pertama yang mengeluarkan kaliper brek padat melalui proses machining..

racing-old

Setelah melalui satu siri proses penyempurnaan yang sukar, pada tahun 1983, Brembo akhirnya berjaya mencipta kaliper 2P padat pertama yang dibuat melalui proses pemesinan untuk Formula 1. Empat tahun kemudian, pada tahun 1987, Brembo juga berjaya membuat kaliper serupa untuk roda dua kenderaan dengan kapasiti 500cc.

Pada masa ini, proses pemesinan masih digunakan dalam pembuatan kaliper Brembo, baik dalam pembuatan kaliper 2P dan monoblock. Tujuannya adalah agar teknologi yang digunakan dalam pembuatan bahagian brek untuk MotoGP dapat dinikmati oleh semua penunggang motosikal secara umum. Sebaliknya, kaliper monoblock Brembo mewakili tahap prestasi tertinggi yang dapat dicapai oleh kaliper motosikal. Setelah kaliper monoblock pertama diperkenalkan di Formula 1 pada tahun 1988, Brembo sekali lagi memperkenalkan kaliper brek monoblock motosikal pertama menjelang akhir tahun 1992.

processo-pinza-moto-monoblocco-1

Kaliper monoblock Brembo pertama dipasang pada motosikal Honda Mick Doohan dan Darril Beattie dan motosikal Cagiva Doug Chandler untuk melintasi Eastern Creek, Australia pada 28 Mac 1993. Berkat inovasi yang luar biasa ini, Brembo sekali lagi menjadi perintis pengeluar kaliper monoblock. Setelah berjaya merevolusikan sistem brek kereta, Brembo juga berjaya merevolusikan sistem brek motosikal. Selanjutnya, Brembo mula merancang untuk membuat semula kaliper radial pada awal tahun 90an.

Apa-apa idea revolusioner yang ditakdirkan untuk mengubah cara berfikir tradisional selalu penuh dengan kesulitan, keraguan, dan kegagalan kecil. Brembo mengambil masa beberapa tahun untuk meyakinkan para pelanggannya tentang kualiti produk yang kini diguna pakai di sebilangan motosikal berkapasiti besar.

processo-pinza-moto-monoblocco-2

Seperti sebelumnya, Brembo berperan penting dalam memperkenalkan apa yang sekarang kita kenal sebagai silinder induk brek radial. Produk yang ditawarkan oleh Brembo mampu mengurangkan jisim dan meningkatkan ergonomi penunggang dan menjadikan operasi tuas lebih berkesan. Sejarah silinder induk brek radial bermula pada tahun 1985 ketika Brembo mengajukan paten pertama yang merevolusikan sistem brek. Brembo 19 RCS adalah silinder induk brek nisbah pemboleh ubah pertama yang diperkenalkan. Produk ini baru-baru ini dikemas kini ke Corsa Corta dan merupakan silinder induk pertama yang membolehkan penyesuaian putaran tuas.

processo-pinza-moto-monoblocco-3

3. TERUS PENYELIDIKAN
Brembo terus melakukan inovasi dan menghasilkan produk futuristik. Dorongan untuk berinovasi dan hasil luar biasa yang dicapai tidak timbul secara kebetulan atau keberuntungan. Perkara-perkara ini timbul kerana sikap, dedikasi, dan semangat yang setiap hari mendorong personel Brembo untuk mencabar batasan, mencari kemungkinan, dan mencari jalan keluar yang tidak pernah difikirkan oleh siapa pun. Brembo mempunyai rahsia dalam kemahirannya dalam membuat sistem pengereman yang canggih yang selalu menjadi rujukan standard: setiap tahun, syarikat melaburkan 5% perolehannya dalam Penyelidikan dan Pembangunan, bidang yang melibatkan 10% pekerjanya.

Disco-Pinza-Brembo-Racing-MotoGP-2018__-991x1024

Keupayaan Brembo untuk menghasilkan idea dan penyelesaian baru juga merupakan faktor penting dan ini tertanam dalam DNA syarikat. Hasilnya, pertukaran pengetahuan berlaku secara intensif dan sinergis di antara pelbagai bidang perniagaan syarikat. Penyelidikan menyeluruh Brembo difokuskan untuk mewujudkan inovasi yang lancar. Penyelidikan yang dilakukan tidak terbatas pada pengembangan dan penyempurnaan sistem brek untuk menghasilkan tahap prestasi yang lebih tinggi. Penyelidikan yang dilakukan juga merangkumi fasa pengujian untuk meningkatkan keselesaan atau penerapan reka bentuk yang dapat menggabungkan fungsi dan keindahan.

processo-pinza-moto-monoblocco-4

Sepuluh, dua puluh, seratus paten? Brembo telah melebihinya. Sejak didirikan lebih dari lima puluh tahun yang lalu, Brembo telah memohon lebih dari 400 paten. Ini sangat penting untuk mengekalkan kehebatan teknologi yang telah diperoleh selama bertahun-tahun.

4. PIONEER DALAM REKABENTUK DAN WARNA
Produk buatan Itali dihargai di seluruh dunia kerana kualiti, perincian, dan keindahan reka bentuknya yang tinggi. Oleh itu, wajarlah syarikat Itali seperti Brembo mempercayai pentingnya estetika walaupun dalam sistem brek. Brembo menawarkan bentuk dan makna khas dalam setiap produknya melalui reka bentuk dan inovasi yang berterusan. Brembo menganggap bahawa keindahan akan timbul dengan sendirinya sekiranya bahan dan bentuk yang digunakan betul. Pencapaian Brembo yang luar biasa datang setelah bertahun-tahun komitmen untuk menyesuaikan reka bentuk dengan prestasi produknya.

processo-pinza-moto-monoblocco-5

Pada tahun 2004, Brembo bahkan memenangi Compasso d'oro (Golden Compass), anugerah tertua dan paling berprestij di dunia dalam reka bentuk perindustrian. Ini berkat sistem brek seramik karbon yang direka untuk kereta biasa. Usaha untuk menghasilkan prestasi terbaik dan inovasi berterusan adalah titik yang tidak tergoyahkan dalam falsafah Brembo selain aspek kecantikan dalam reka bentuk. Walau bagaimanapun, Brembo menyedari bahawa dengan penggunaan bahan yang tepat digabungkan dengan kepekaan dan intuisi reka bentuk yang baik, kecantikan akan terserlah, terutama jika reka bentuk tidak dilihat sebagai fokus utama tetapi juga harus menyumbang kepada fungsi dan prestasi.

Ciri lain yang membezakan sistem brek Brembo adalah penggunaan warna. Brembo menggunakan warna yang menarik dan menyeronokkan dalam produknya. Pada pertengahan tahun 80an, Brembo menjadi syarikat pertama yang mencipta kaliper kereta berwarna. Kaliper brek merah Brembo dijual di seluruh dunia dan menjadikannya tanda dagangan yang sinonim dengan semangat kesukanan, prestasi dan keunikan.

Brembo kemudian melakukan perkara yang sama pada kaliper motor. Kaliper brek brembo terbuat dari aluminium melalui proses pemutus teroksidasi dalam beberapa warna yang berbeza (hitam, emas, aluminium dan titanium). Perhatian khusus juga diberikan kepada aspek reka bentuk yang menjadikan motosikal kelihatan sangat menarik.

M50-colorate-1073-1024x531

5. TELAH MELALUI UJIAN SISTEM BREK DENGAN SEMPURNA
Salah satu rahsia kejayaan sistem brek Brembo dan salah satu sebab mengapa Brembo menjadi kegemaran pengeluar motosikal terbaik adalah proses ujian yang panjang dan menyeluruh. Untuk menghasilkan sistem brek yang sempurna, produk Brembo mesti melalui tahap ujian yang paling berat yang dilakukan dalam semua keadaan penggunaan walaupun dalam keadaan yang melampau. Ujian ini bertujuan untuk mengukur kualiti, prestasi, dan kecekapan produk. Selain dilakukan di makmal yang lengkap, ujian juga dilakukan di jalanan dan di trek.

Setiap tahun malah Brembo menghabiskan sekitar 350,000 jam kerja untuk ujian bangku dan sekitar 200,000 jam kerja untuk ujian jalan raya. Produk Brembo harus melalui serangkaian peringkat ujian yang ketat yang merangkumi ujian bangku statik, ujian bangku dinamik, dan ujian di jalan raya. Ketiga-tiga ujian ini diperlukan untuk menguji bahagian sistem brek dalam keadaan penggunaan yang serupa dengan keadaan sebenar.

Kerana alasan di atas, Brembo bukan sahaja menjadi jenama bahagian sistem brek yang paling disukai oleh pengguna (Brembo menduduki tempat pertama sebagai jenama bahagian sistem brek yang paling disukai dalam 12 terbitan terakhir majalah Motorrad), tetapi juga merupakan sistem bahagian jenama. brek paling digemari pengeluar motosikal dan kereta paling berprestij di Eropah, Amerika dan Jepun.

testing-moto-1

Dari Aprilia hingga Suzuki, Ducati ke Harley-Davidson, KTM ke Triumph, MV Agusta hingga BMW Motorrad, semuanya menggunakan lebih dari satu model atau komponen brek Brembo.Tidak terkecuali pengeluar Jepun seperti Kawasaki atau Honda, yang biasanya setia menggunakan brek buatan Jepun, mereka juga telah memutuskan untuk menggunakan Brembo dalam beberapa produk terbaik mereka seperti Honda CBR1000RR atau Kawasaki Ninja H2RR. Ini kerana setiap jenis motor memerlukan sistem brek dengan ciri khas dan unik.

Brembo dapat merancang dan mengeluarkan bahagian dan peralatan sistem brek khusus untuk jenis motosikal tertentu. Produk Brembo sentiasa menawarkan prestasi terbaik mengikut syarat penggunaan. Ciri-ciri mekanikal, syarat penggunaan, prestasi dan, yang paling penting, reka bentuk adalah apa yang menjadikan setiap model motosikal berbeza mengikut jenis penunggang.

Oe-moto-news-HD-M50-1024x402

Sistem brek juga mesti memenuhi keperluan khusus kenderaan itu sendiri dan pemandu. Brembo merancang dan mengeluarkan setiap komponen yang sentiasa menawarkan prestasi terbaik, dengan kebolehpercayaan dan ketahanan tertinggi. Brek cakera Brembo adalah titik rujukan untuk inovasi dan kualiti, kaliper berada di barisan hadapan dalam reka bentuk dan prestasi, sementara silinder induk adalah teknologi yang memberikan keselesaan dan ketahanan. Jenama Brembo memang dapat menyakinkan pengguna tapi cuma harganya gak mahal. Tapi, jenama Brembo memang berbaloi duit anda.

 

Sumber: webike


Ebidmotor.com - Platform pembidaan motosikal pertama di Malaysia. Harga Motosikal Kami Lebih Rendah Daripada Harga Pasaran..! Pembeli boleh membeli motosikal melalui Walk In showroom Ebid Motor Sdn Bhd di Ampang Selangor atau melalui Online Bidding / Online Purchase! 

 

12 SEBAB-SEBAB ANDA WAJIB BELI MOTOSIKAL DENGAN KAMI ......

 • Harga motosikal kami terendah dalam pasaran
 • Melebihi 100 buah motosikal di dalam showroom kami
 • Test Ride / Pandu Uji dibenarkan untuk semua motor
 • Free cuci motosikal & chemical sanitize
 • After Sales Service yang cemerlang (Terbukti)
 • 30 MINIT sahaja motosikal boleh bawa pulang*
 • Penghantaran motosikal percuma*
 • LOAN boleh diuruskan sekiranya umur motor bawah 9 tahun (Downpayment 10% diperlukan)*
 • Konsultasi seumur hidup
 • Trade-in / Buy In semua jenis motosikal secara tunai tanpa sebarang syarat*
 • Tidak memerlukan lesen dalam pembelian motosikal
 • Trade-in motosikal dengan kami tanpa sebarang SYARAT dengan nilai sehingga 25% lebih tinggi

*T&C

VISIT US NOW:
Ebid Motor Sdn Bhd (SSM 1357737-M) 🏠 🏠

(HQ) No 6, Jalan AWF 1, 
Ampang Water Front, 68000 Ampang,
Selangor.
https://g.page/ebid-motor-sdn-bhd
(Berdekatan dengan Oldtown White Coffee)
ISNIN - SABTU: 9:30AM - 6.30PM

HUBUNGI KAMI MELALUI

 • 1700 81 7700
 • Mr Bazli: 010-8833396
 • Mr Anwar: 010-8833397
 • Mr Danial: 010-8833398
 • www.ebidmotor.com

𝐏𝐄𝐍𝐆𝐔𝐌𝐔𝐌𝐀𝐍 𝐏𝐊𝐏 𝟑.𝟎 !

Showroom HQ Ebid Motor Sdn Bhd dan Platform Pembidaan Online 𝑻𝑰𝑫𝑨𝑲 𝑨𝑲𝑨𝑵 𝑩𝑬𝑹𝑶𝑷𝑬𝑹𝑨𝑺𝑰 sepanjang PKP 3.0 ini. Walau bagaimanapun, pelanggan-pelanggan yang ingin membeli motosikal dalam tempoh PKP 3.0 ini, kami telah menawarkan satu perkhidmatan O2O (Online to Offline). 

Sila hubungi dengan pegawai kami Mr Bazli dan beliau akan hantar gambar dan video motosikal yang berkenaan kepada anda melalui Whatsapp. 

𝐒𝐞𝐛𝐚𝐫𝐚𝐧𝐠 𝐩𝐞𝐫𝐭𝐚𝐧𝐲𝐚𝐚𝐧 𝐚𝐭𝐚𝐮 𝐤𝐞𝐭𝐢𝐝𝐚𝐤𝐩𝐚𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧, 𝐬𝐢𝐥𝐚 𝐡𝐮𝐛𝐮𝐧𝐠𝐢 𝐩𝐞𝐠𝐚𝐰𝐚𝐢 𝐤𝐚𝐦𝐢.
Nama Pegawai: Mr Bazli
Whatsapp: Link WhatsApp
No Tel: 010-8833396

Ebidmotor.com - Platform pembidaan motosikal pertama di Malaysia. Harga Motosikal Kami Lebih Rendah Daripada Harga Pasaran..! Kami Ebidmotor.com ada menjual pelbagai jenis motosikal terpakai atau motor baru seperti Yamaha Y15 ,  LC 135 , EGO S ,  Lagenda 110 / 115Z Fi ,  125ZR , Solariz , Avantiz , FZ 150 , Nmax 155 , NVX , Nouvo LC , R15 , R25 , Honda BeAT , Ex5 , Wave , Dash , Future 125, PCX , RS150 Repsol Trico , RS 150 , Vario 150 , RFS 150 , TNT 135 , KTM Duke 200 , Duke 250 , Duke 390 , RC 200 , RC 250 , RC 390 , Modenas Kriss 100 , Kriss 110 , Kriss 120 , MR1 , MR 2 , Dinamik 120 , Pulsar NS 200 , Pulsar RS 200 , SYM E Bonus 110 , Evo 250 , SM Sport , Sport Rider 125 , VF3i VTS 200 dan lain lain. 

Share:

© EbidMotor.com. Hak cipta terpelihara

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat
Login Modal Trade-in Modal Trade-in Submitted Successful Modal Place Deposit Modal Place Deposit Modal Loan FAQs Modal Enquiry Modal Loan Calculator Modal Homepage Loan Calculator Modal
Alamak! Something went wrong. Tutup Tidak Lihat Teruskan Beli Sekarang! Lihat Lagi Harga Pemasaran Percuma Laman Utama Alamat emel diperlukan Akaun Anda Tidak Disahkan Alamak! Akaun anda tidak disahkan. Sila sahkan akaun anda untuk meneruskan. Sahkan Akaun Sekarang Sahkan Kemudian Sila klik "Pergi ke Halaman Temujanji" untuk melihat janji temu anda. Pergi ke Halaman Temujanji tukar gambar profil Maklumat Peribadi Temu Janji Saya Dompet saya Permohonan Loan Saya Kegemaran Saya Iklan saya Log keluar Sejarah Pembelian Saya Kod pengesahan tidak sah! Tiada temu janji. Batal Teruskan memadamkan kad ini? Tindakan ini tidak boleh dibuat asal. Padam Batal Belum ada transaksi. Alamak, anda belum memasukkan maklumat akaun bank peribadi anda. Sila pastikan anda memberikan maklumat akaun bank peribadi yang betul supaya kami boleh memproses bayaran balik. Masukkan maklumat akaun bank peribadi Tiada permohonan pinjaman. Ditolakkan Diluluskan Memproses Menunggu Keputusan Draf Tiada iklan. Kemas kini Padam Teruskan memadam iklan ini? Adakah anda pasti mahu menyimpan sebagai draf? Simpan Sebagai Draf Permohonan Loan Saya Teruskan dengan draf Produk telah diturunkan! Kredit Tidak mencukupi Alamak! Kredit dalam aplikasi tidak mencukupi untuk meneruskan pembayaran untuk RM300. Sila tambah nilai di sini untuk meneruskan. Tambah Nilai Berjaya! Tambah nilai Nanti Pembayaran berjaya! Sila klik "Hantar Permohonan Pinjaman Sekarang" untuk meneruskan penyerahan pinjaman. Hantar Permohonan Pinjaman Sekarang Sila klik "Beli dengan Tunai Sekarang" untuk meneruskan perbelian. Beli dengan Tunai Sekarang Sila klik "Tawarkan Harga Sekarang" untuk meneruskan pembidaan. Tawarkan harga sekarang Tiada motosikal! Harga Terkini: Wang Tunai Pinjaman Tambah ke kegemaran Padam dari kegemaran Tiada motosikal! Harga Motosikal: Jual Telah Ditempah Sahkan Sahkan Pembelian Anda Anda hanya perlu membayar yuran pendahuluan RM300 untuk tempahan motor. Baki yang perlu dijelaskan boleh dibayar melalui dalam talian atau hadir ke bilik pameran kami dalam masa 3 hari. Pegawai kami akan menghubungi anda dalam masa 2 jam waktu bekerja (Isnin- Sabtu) untuk proses seterusnya. Motosikal: Yuran pendahuluan Baki Yang Perlu Dijelaskan Batal Harga Motosikal: Harga Motosikal Harga termasuk: Cukai Jalan Insurans Pemeriksaan Pemindahan Hakmilik Alamak! Akaun anda tidak dapat memasuki halaman Pembidaan/Lelong Pembidaan/Lelong hanya dibuka untuk akaun syarikat / peniaga. Pergi ke halaman Motosikal Terpakai Sesi Pembidaan Seterusnya : MASA YANG TINGGAL : jam minit saat Bidaan tutup, halaman akan dimuat semula dalam masa 10 saat. Bidaan tutup, halaman akan dimuat semula dalam masa [10] saat. Bidaan bermula, halaman akan dimuat semula dalam masa 10 saat. Harga Bermula Dari Harga yang telah dijual Extended Tawaran Sekarang * Tawaran Tertinggi Semasa Tawaran Semasa * Anda adalah penawar yang lebih rendah * Anda adalah penawar yang tertinggi Jumlah Max Bid Anda Harge bidaan maksimum mestilah berganda dengan 50! Jumlah Max Bid anda mestilah lebih tinggi daripada harga tawaran terkini Sila sahkan Max Bid Anda Motosikal: Jumlah Max Bid Anda Harga Tawaran Terkini Masa Waktu Tawaran Kami: 12:00 petang hingga 7 malam Confirm Tukar Jumlah Tambah Nilai Berjaya! Sila klik "Letak Bidaan Sekarang" untuk meneruskan pembidaan. Tawarkan harga sekarang Nanti Harge bidaan manual mestilah berganda dengan 50! Sila sahkan Manual Bid Anda Motosikal: Tawaran Anda: Harga Tawaran Terkini: Masa Confirm Tukar Jumlah Permulaan Pembidaan : Tawarkan Harga Saya "Max Bid" adalah satu taktik pembidaan secara automatik yang membolehkan anda tetapkan JUMLAH MAKSIMUM untuk membida motosikal tertentu. Sistem pembidaan kami akan membuat tawaran bagi pihak anda secara automatik. Ia akan sentiasa meletakkan jumlah bidaan yang terendah dan tidak akan melebihi jumlah yang anda tentukan untuk "Max Bid". Turn on screen reader support Pilihan "Manual Bid" membolehkan anda meningkatkan jumlah penawaran dari minimum RM50 hingga maksimum RM1,000. Sebut harga anda harus lebih tinggi daripada harga tawaran semasa. Anda perlu memasukkan jumlah bidaan baru setelah seseorang letak harga tawaran lebih tinggi daripada anda. MaxBid Manual Bid * Sila masukkan Max Bid anda Tawaran manual akan menjadi jumlah yang anda bida lebih tinggi daripada harga penawaran semasa. * Klik untuk meletakkan tawaran manual anda dengan meningkatkan Tawaran Sebelumnya lihat tawaran penawar Padamkan item ini Adakah anda pasti mahu padamkan item ini dari senarai tawaran langsung? Tiada motosikal yang dibeli. Harga Motosikal: Order No. Tarikh Loan No. Jumlah Pinjaman Termasuk Yuran Pemprosesan & Insurans Bayaran Pendahuluan Ansuran Bulanan Tiada motosikal yang digemari. Padam dari kegemaran Wilayah Harga Sila hubungi kami 1700-81-7700 untuk mempercepatkan proses pengesahan. (9.30AM-6.30PM Isnin - Sabtu) Insurans diperlukan Wilayah diperlukan Bandar diperlukan Tidak termasuk Insurans dan pengangkutan/penghantaran Insurans Pengangkutan/Penghantaran Wilayah Bandar Bayaran Insuran Bayaran Penghantaran Pilih Insurans Pilih Wilayah Pilih Bandar Tidak Perlu Insurans pihak pertama Insurans pihak ketiga Ambil sendiri Penghantaran terus ke lokasi anda Jumlah Motosikal Telah Terjual Tiada rekod lagi.