E B I D M O T O R

Loading

Motor Hampir Kaput? Ini 6 Motor PALING SEDAAP Berulang Alik lebih 100km Sehari!

Naik motor pergi kerja memang berkali ganda menjimatkan. Tak perlu lagi pening kepala menghadap jem hari-hari atau memikirkan soal petrol atau tol!

Tapi, bergantung kepada kondisi jentera terkini korang, lama kelamaan pengalaman menunggang mesti merosot punyalah apbila;

  • Motor makin kurang sedap, hampir rosak!
  • Jarak perjalanan makin bertambah, motor pula tak sesuai dengan tuntutan pekerjaan/keperluan semasa

Selalunya, orang kita kalau beli motor asalkan handsome dan bergantung pada jenama je. Bila dah tak sesuai dengan penggunaan harian, mulalah mengeluh tak tentu pasal!

Makanya, kalau korang dah mula terfikir untuk bertukar kepada jentera yang baru, inilah 6 motosikal yang HIGHLY RECOMMENDED untuk korang miliki nak lagi kalau perjalanan dah melebihi 100km sehari!


1. Yamaha FZ150

Kalau tak kenal motor ni, korang memang duduk bawah tempurung besi lah! FZ150 yang berkapasiti 150cc ini walaupun mempunyai kuasa yang sederhana, namun tangki bahan api dia agak besar ya! Kemungkinan besar ada baki minyak lagi untuk 2 hari perjalanan gais! Tolak ketepi tangki dia yang besar itu, enjin 16.4hp milik FZ150 ni memang tahan lasak dan kebal rosak; asalkan korang tak kacuk barang bukan-bukan padanya!

YAMAHA FZ150i: New Colours - iMotorbike News


 

2. SYM VF3i

Didalam kategori kapcai, SYM VF3i mempunyai kapasiti enjin dan tangki bahan api yang paling besar, iaitu 185cc dan 7L.. Bila enjin berkuasa 19hp ditambah dengan tangki yang besar, perjalanan jauh mungkin takkan menjadi masalah kepada korang, malah turut menjimatkan masa dan poket korang juga!

 

Dalam satu isian penuh, korang boleh pergi sejauh 378km dalam satu isian penuh! Meskipun VF3i bukanlah jenama dari Jepun, tapi kualiti dan ketahanan enjin dia boleh tahan lasak ya! Cuma jangan abaikan jadual servis dan rajin-rajin lah tukar barang wear & tear untuk mengekalkan prestasi motor.

 
2022 SYM VF3i LE (RM 5,900!)

Klik foto untuk butiran lanjut 2022 SYM VF3i LE

PROFIL MOTOR
Mileage: 20,268KM
100% enjin tiptop, senyap
100% original standard condition
Tayar dan Brake depan belakang 95%

LOAN PACKAGE:
DEPOSIT OTR BERMULA: RM0 FULL LOAN OTR !

KLIK SINI UNTUK LIHAT LEBIH BANYAK PILIHAN SYM VF3i DI SHOWROOM KAMI!


3. Honda RSX @ RS150R

Kalau sebelum ini korang dah bosan gunakan kapcai atau skuter lama korang, min cadangkan korang beralih kepada RSX150! Ia didatangkan dengan enjin 149cc, DOHC Single Cylinder yang menjana 16hp. Untuk perjalanan lebih 100km sehari, Honda RSX menjanjikan setiap pulasan throttle itu satu kepuasan memandangkan enjin yang dipasang mempunyai konfigurasi DOHC dan paling penting, 6-speed gais!

 

Namun, kalau korang tak mampu untuk naik taraf ke RSX, RS150R juga mampu memberikan pengalaman tunggangan yang seiras dan cukup berkuasa! Kedua-dua model ini masih dilengkapi dengan tangki 4.5L untuk perjalan sejauh 203.4KM untuk satu isian penuh!

 
2022 HONDA RS-X 150 TRICO (RM 8,200!)

Klik foto untuk butiran lanjut 2022 Honda RS-X 150 Trico

PROFIL MOTOR
Mileage: 20,268KM
100% enjin tiptop, senyap
Boon Siew Honda Warranty sehingga 2024
Motor beli buat interchange nombor sahaja

Tayar dan Brake depan belakang 95%

LOAN PACKAGE:
DEPOSIT OTR BERMULA: RM0 FULL LOAN OTR !


2021 HONDA RS150R V2 (RM 5,900!)

Klik foto untuk butiran lanjut 2021 Honda RS150R V2

PROFIL MOTOR
Mileage: 20,583KM
100% enjin tiptop, senyap
LIKE NEW Guaranteed !
Tayar depan belakang 95% tebal

LOAN PACKAGE:
DEPOSIT OTR BERMULA: RM0 FULL LOAN OTR !

 

KLIK SINI UNTUK LIHAT LEBIH BANYAK PILIHAN HONDA RS150R & RSX DI SHOWROOM KAMI!

 


4. Yamaha R25 /MT25

Antara salah sebuah sportbike paling popular dalam kalangan belia mahupun pemula, kalau korang memang perlukan sebuah jentera sport untuk long-distance ride, R25 menawarkan tunggangan yang menyeronokkan ditambah dengan rekaan yang sporty!

Enjin 35.5 hp dari R25 sudah cukup berkuasa untuk perjalanan jauh dan masih boleh menempuh kesesakkan jalan raya tanpa ada sebarang masalah! Maintenance pun masih lagi tak terlalu parok untuk dibela!

2016 - 2007 Yamaha YZF-R 25

 

Namun, kalau korang tak berminat dengan rekaan berfairing tapi lesen baru B2. mungkin korang boleh mencuba kembar nakednya iaitu MT25! Spec enjin yang  ditawarkan adalah sama cuma berbeza dari segi tuning, dan kategori je gais!

 

2017 YAMAHA R25 V1 (RM 11,800!)

Klik foto untuk butiran lanjut 2017 Yamaha R25 V1

PROFIL MOTOR
Mileage: 
39,170KM
Adjustable lever set
Tayar depan & belakang 95% tebal
Rear bobbin
Engine original standard

LOAN PACKAGE:
DEPOSIT OTR BERMULA: RM3,000 OTR !

 

KLIK SINI UNTUK LIHAT LEBIH BANYAK PILIHAN YAMAHA R25 & MT25 DI SHOWROOM KAMI!

 


5. Modenas Dominar 400

Jenama touring dari Bajaj yang disumpah menjadi Modenas ini memang walk-the-talk untuk memberikan pengalamn tunggangan jarak jauh yang selesa dan agak berkuasa! Dengan menggunakan enjin 373cc dari KTM, ia  mampu menjana 35hp untuk V1 dan 40hp untuk V2!  Walaupun ia taklah terlampau berkuasa dengan enjinnya yang masih lagi 1 piston, Namun ia dapat menawarkan tahap pick-up yang cukup memuaskan dan pembakaran bahan api pun lebih efisyen dengan bantuan 3 plug. 

Tunggangan juga agak selesa dan masih lagi mesra newbies; tak terlalu tinggi, berat dan enjin agak responsif pada rpm rendah!

 


6. Yamaha MT-09

Mungkin, inilah model yang paling berkuasa yang tersenarai didalam list ini! Jika korang ada duit lebih untuk upgrade ke motosikal berkuasa tinggi, MT-09 adalah pilihan yang wajar untuk korang pertimbangkan! Dengan harga yang ditawarkan dari serendah RM 25K hingga yang paing baru iatu RM 47,388, korang boleh dapatkan sebuah motor yang berkuasa, jimat minyak, senang ditunggang dan lengkap dengan riding assist!

 

Dilengkapi dengan enjin 847cc, CP3, 12 Valve yang mampu menjana 113hp, ia cukup berkuasa untuk sampai ke destinasi dalam tempoh masa yang lebih cepat! Nak harung jem juga tak ada masalah kerana motor agak nimble dan mudah dikawal! Namun tunggangan mencecah 140km/h menjadi kurang selesa kerana rintangan angin sangat kuat. 


TAK DAPAT SAMPAI SHOWROOM EBIDMOTOR? BOOK JE MOTOR SECARA ONLINE HARI INI!

onlinepurchase

JANGAN RISAU! Kami memang tak scam korang punya! Chup motor korang hari ini di www.ebidmotor.com

Kami Ebidmotor.com ada menjual pelbagai jenis motosikal terpakai atau motor baru seperti Yamaha Y15 ,  LC 135 , EGO S ,  Lagenda 110 / 115Z Fi ,  125ZR , Solariz , Avantiz , FZ 150 , Nmax 155 , NVX , Nouvo LC , R15 , R25 , Honda BeAT , Ex5 , Wave , Dash , Future 125, PCX , RS150 Repsol Trico , RS 150 , Vario 150 , RFS 150 , TNT 135 , KTM Duke 200 , Duke 250 , Duke 390 , RC 200 , RC 250 , RC 390 , Modenas Kriss 100 , Kriss 110 , Kriss 120 , MR1 , MR 2 , Dinamik 120 , Pulsar NS 200 , Pulsar RS 200 , SYM E Bonus 110 , Evo 250 , SM Sport , Sport Rider 125 , VF3i VTS 200 dan lain lain

Share:

© EbidMotor.com. Hak cipta terpelihara

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat
Login Modal Trade-in Modal Trade-in Submitted Successful Modal Place Deposit Modal Place Deposit Modal Loan FAQs Modal Enquiry Modal Loan Calculator Modal Homepage Loan Calculator Modal
Alamak! Something went wrong. Tutup Tidak Lihat Teruskan Beli Sekarang! Lihat Lagi Harga Pemasaran Percuma Laman Utama Alamat emel diperlukan Akaun Anda Tidak Disahkan Alamak! Akaun anda tidak disahkan. Sila sahkan akaun anda untuk meneruskan. Sahkan Akaun Sekarang Sahkan Kemudian Sila klik "Pergi ke Halaman Temujanji" untuk melihat janji temu anda. Pergi ke Halaman Temujanji tukar gambar profil Maklumat Peribadi Temu Janji Saya Dompet saya Permohonan Loan Saya Kegemaran Saya Iklan saya Log keluar Sejarah Pembelian Saya Kod pengesahan tidak sah! Tiada temu janji. Batal Teruskan memadamkan kad ini? Tindakan ini tidak boleh dibuat asal. Padam Batal Belum ada transaksi. Alamak, anda belum memasukkan maklumat akaun bank peribadi anda. Sila pastikan anda memberikan maklumat akaun bank peribadi yang betul supaya kami boleh memproses bayaran balik. Masukkan maklumat akaun bank peribadi Tiada permohonan pinjaman. Ditolakkan Diluluskan Memproses Menunggu Keputusan Draf Tiada iklan. Kemas kini Padam Teruskan memadam iklan ini? Adakah anda pasti mahu menyimpan sebagai draf? Simpan Sebagai Draf Permohonan Loan Saya Teruskan dengan draf Produk telah diturunkan! Kredit Tidak mencukupi Alamak! Kredit dalam aplikasi tidak mencukupi untuk meneruskan pembayaran untuk RM300. Sila tambah nilai di sini untuk meneruskan. Tambah Nilai Berjaya! Tambah nilai Nanti Pembayaran berjaya! Sila klik "Hantar Permohonan Pinjaman Sekarang" untuk meneruskan penyerahan pinjaman. Hantar Permohonan Pinjaman Sekarang Sila klik "Beli dengan Tunai Sekarang" untuk meneruskan perbelian. Beli dengan Tunai Sekarang Sila klik "Tawarkan Harga Sekarang" untuk meneruskan pembidaan. Tawarkan harga sekarang Tiada motosikal! Harga Terkini: Wang Tunai Pinjaman Tambah ke kegemaran Padam dari kegemaran Tiada motosikal! Harga Motosikal: Jual Telah Ditempah Sahkan Sahkan Pembelian Anda Anda hanya perlu membayar yuran pendahuluan RM300 untuk tempahan motor. Baki yang perlu dijelaskan boleh dibayar melalui dalam talian atau hadir ke bilik pameran kami dalam masa 3 hari. Pegawai kami akan menghubungi anda dalam masa 2 jam waktu bekerja (Isnin- Sabtu) untuk proses seterusnya. Motosikal: Yuran pendahuluan Baki Yang Perlu Dijelaskan Batal Harga Motosikal: Harga Motosikal Harga termasuk: Cukai Jalan Insurans Pemeriksaan Pemindahan Hakmilik Alamak! Akaun anda tidak dapat memasuki halaman Pembidaan/Lelong Pembidaan/Lelong hanya dibuka untuk akaun syarikat / peniaga. Pergi ke halaman Motosikal Terpakai Sesi Pembidaan Seterusnya : MASA YANG TINGGAL : jam minit saat Bidaan tutup, halaman akan dimuat semula dalam masa 10 saat. Bidaan tutup, halaman akan dimuat semula dalam masa [10] saat. Bidaan bermula, halaman akan dimuat semula dalam masa 10 saat. Harga Bermula Dari Harga yang telah dijual Extended Tawaran Sekarang * Tawaran Tertinggi Semasa Tawaran Semasa * Anda adalah penawar yang lebih rendah * Anda adalah penawar yang tertinggi Jumlah Max Bid Anda Harge bidaan maksimum mestilah berganda dengan 50! Jumlah Max Bid anda mestilah lebih tinggi daripada harga tawaran terkini Sila sahkan Max Bid Anda Motosikal: Jumlah Max Bid Anda Harga Tawaran Terkini Masa Waktu Tawaran Kami: 12:00 petang hingga 7 malam Confirm Tukar Jumlah Tambah Nilai Berjaya! Sila klik "Letak Bidaan Sekarang" untuk meneruskan pembidaan. Tawarkan harga sekarang Nanti Harge bidaan manual mestilah berganda dengan 50! Sila sahkan Manual Bid Anda Motosikal: Tawaran Anda: Harga Tawaran Terkini: Masa Confirm Tukar Jumlah Permulaan Pembidaan : Tawarkan Harga Saya "Max Bid" adalah satu taktik pembidaan secara automatik yang membolehkan anda tetapkan JUMLAH MAKSIMUM untuk membida motosikal tertentu. Sistem pembidaan kami akan membuat tawaran bagi pihak anda secara automatik. Ia akan sentiasa meletakkan jumlah bidaan yang terendah dan tidak akan melebihi jumlah yang anda tentukan untuk "Max Bid". Turn on screen reader support Pilihan "Manual Bid" membolehkan anda meningkatkan jumlah penawaran dari minimum RM50 hingga maksimum RM1,000. Sebut harga anda harus lebih tinggi daripada harga tawaran semasa. Anda perlu memasukkan jumlah bidaan baru setelah seseorang letak harga tawaran lebih tinggi daripada anda. MaxBid Manual Bid * Sila masukkan Max Bid anda Tawaran manual akan menjadi jumlah yang anda bida lebih tinggi daripada harga penawaran semasa. * Klik untuk meletakkan tawaran manual anda dengan meningkatkan Tawaran Sebelumnya lihat tawaran penawar Padamkan item ini Adakah anda pasti mahu padamkan item ini dari senarai tawaran langsung? Tiada motosikal yang dibeli. Harga Motosikal: Order No. Tarikh Loan No. Jumlah Pinjaman Termasuk Yuran Pemprosesan & Insurans Bayaran Pendahuluan Ansuran Bulanan Tiada motosikal yang digemari. Padam dari kegemaran Wilayah Harga Sila hubungi kami 1700-81-7700 untuk mempercepatkan proses pengesahan. (9.30AM-6.30PM Isnin - Sabtu) Insurans diperlukan Wilayah diperlukan Bandar diperlukan Tidak termasuk Insurans dan pengangkutan/penghantaran Insurans Pengangkutan/Penghantaran Wilayah Bandar Bayaran Insuran Bayaran Penghantaran Pilih Insurans Pilih Wilayah Pilih Bandar Tidak Perlu Insurans pihak pertama Insurans pihak ketiga Ambil sendiri Penghantaran terus ke lokasi anda Jumlah Motosikal Telah Terjual Tiada rekod lagi.