E B I D M O T O R

Loading

Yamaha FZ150 i... Berpatutan? Berbaloi? Best Tak? [WAJIB BACA SEBELUM MILIKINYA]

Yamaha FZ150 i ni banyak juga kita jumpa di jalan raya. Kenapa banyak penunggang memilih model ini? Adakah disebabkan harga ataupun spesifikasinya? Jom bersama-sama Admin untuk menjawab kekeliruan anda semua.

 

  • CC yang tinggi (150CC) yang bersesuaian dengan newbie. 
  • Lebih selesa dan puas hati untuk ditunggang dalam jarak yang jauh.
     



  • Fuel Injection bukan benda baru pada motor, cuma di Malaysia FZ digelar motorsikal pertama dengan teknologi ini. 
  • Jimat dalam penggunaan minyak (isi minyak penuh (RM17) Shell Ron 95, dari hari Isnin berulang-alik ke tempat kerja, mengenjak ke hari Jumaat, Odometer dah menunjukkan 230KM++, meter minyak baru menunjukkan separuh tangki).

  • 4 Valve. Bahasa pasarnya sangat 'sedap' dibawa seolah-oleh sedang menunggang motorsikal berkuasa tinggi.
  • Rekabentuk yang menarik. Kalau nak dikatakan mengenai naked bike ni, memang banyak pilihan. Tapi dalam banyak-banyak tu, FZ paling ramai penggunanya.

  • Jenama yang boleh dipercayai. Yamaha memang tak menghampakan penggunanya. Harga berpatutan dengan motor yang berkualiti yang tinggi.

Kalau nak bincang lagi kelebihan-kelebihan FZ ni memang tidak akan habis artikel ini lah. Jangan fikir panjang lagi, belilah sebuah Yamaha FZ150i di Ebidmotor.com. Harga motor lebih rendah daripada harga pasaran dan kualiti motor kami masih dalam keadaan tiptop.
 


YAMAHA FZ150 I

  • Tahun Pendaftaran: 2014
  • Harga Bidaan Bermula: RM3,800
  • Loan: Boleh (Minima 10% Downpayment) 
  • Bulanan dari: RM182/bulan (3 tahun)
  • Max Speed: 130 - 140 km/h
  • Semak Gambar & Laporan Motor: Yamaha FZ150 i
  • Hubungi Pegawai Pembida Pelanggan: WhatsApp 010-8833398
     


Ebidmotor.com - Platform Pembidaan Motosikal Pertama di Malaysia. Harga kami rendah daripada harga pasaran!

Semua pelanggan boleh membeli motosikal melalui pembidaan atas talian (Online Bidding), pembelian atas talian (Online Direct Buy) atau membeli di showroom kami. Kami akan uruskan penghantaran dan segala proses untuk pembeli dari negeri lain. (Pembeli membeli melalui laman web, buat bayaran kepada akaun Ebid Motor Sdn Bhd, thumbprint di JPJ berdekatan, dan duduk rumah tunggu motor sampai sahaja!)

 

 

EBID MOTOR SDN BHD

No 6, Jalan AWF 1, Ampang Water Front, 68000 Ampang, Selangor

Share:
EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat