E B I D M O T O R

Loading

Electric Starter Dengan Rim Biasa ATAU Kick Starter Dengan Sport Rim? Macam Mana Pilih?

Kalau anda pada masa-masa kecemasan, electric starter dapat hidup enjin motor anda dengan kadar yang pantas. Electric starter juga lebih memudahkan orang-orang yang berusia untuk hidupkan enjin motor. Tetapi, jika motor mempunyai kick starter sekali kan lebih baik? Jika electric starter tu rosak atau tak dapat nak hidupkan enjin, kick starter adalah penyelamat anda. Oleh itu, pilih motor yang mempunyai kedua-dua jenis starter dapat mengurangkan kebimbangan anda. Jika yang mana-mana rosak nanti, ada lah backup kan. Orang selalu kata, two is better than one.

Artikel ini akan memberikan beberapa cadangan motor yang mempunyai kedua-dua starter yang sesuai untuk kegunaan harian.

 

1) SYM VF3i 185

Tahun Pendaftaran: 2019

Harga Bidaan Bermula: RM5,900

Semak Gambar & Laporan Motor: Klik Sini

 

2) Honda RS 150

Tahun Pendaftaran: 2018

Harga Bidaan Bermula: RM6,700

Semak Gambar & Laporan Motor: Klik Sini

 

3) Yamaha LC 135

Tahun Pendaftaran: 2017

Harga Bidaan Bermula: RM4,900

Semak Gambar & Laporan Motor: Klik Sini

 

4) Modenas V15

Tahun Pendaftaran: 2017

Harga Bidaan Bermula: RM3,500

Semak Gambar & Laporan Motor: Klik Sini

 

5) SYM VF3i 185

Tahun Pendaftaran: 2018

Harga Bidaan Bermula: RM5,500

Semak Gambar & Laporan Motor: Klik Sini

 

Untuk pengetahuan anda, gunalah kick starter motor anda sekurang-kurangnya seminggu sekali supaya tiada apa-apa yang tersekat.

Ebidmotor.com juga mempunyai pelbagai jenis motor yang lain mengikut keperluan dan kesesuaian anda. Membida motor kegemaran anda sebelum ia dimiliki orang lain. Selamat Membida !

 

Pilihan motosikal yang lebih banyak: Klik Sini Untuk Ke Pasaran  

Pembidaan akan bermula pada setiap hari Isnin hingga Jumaat dari jam 12.00pm hingga 7.00pm  di laman web Ebidmotor.com

 

  • Belum daftar sebagai Ahli? Klik di sini untuk daftar
  • Untuk info yang terkini, sila LIKE Facebook Page Ebidmotor.com 
  • Perlukan bantuan atau maklumat lanjut? Sila hubungi 010-8833397 atau Klik Sini 
  • Hadir ke Showroom kami dengan Waze atau Google Map

 

Anda boleh melakukan semua di atas dengan melayari www.ebidmotor.com 

 

Ebidmotor.com - Platform Pembidaan Motosikal Pertama di Malaysia.Harga kami rendah daripada harga pasaran!

 

____________________________________________________________________________

 

Siapakah Ebidmotor.com?

Ebidmotor.com merupakan platform pembidaan motosikal online untuk motosikal terpakai dan baru yang paling boleh dipercayai, berkesan dan cekap. Bidaan diadakan secara langsung setiap hari bermula 12pm sehingga 7pm. Keputusan pembidaan akan dirasmi pada hari yang sama!

Kami menyediakan servis komprehensif yang professional dari pemeriksaan, penilaian, pembidaan, dokumen proses sehingga bayaran dan logistik. Pembeli boleh membeli motosikal melalui pembidaan atas talian atau beli terus daripada kami.

Di Ebidmotor.com, kami akan memastikan anda dapat beli motosikal yang berharga rendah daripada harga pasaran dan setiap motosikal didatangi dengan satu laporan motosikal yang lengkap. 

 

ALAMAT HQ / INSPECTION CENTER

Ebid Motor Sdn Bhd (Berdekatan Old Town White Coffee)

No 6, Jalan AWF 1, Ampang Water Front, 68000 Ampang, Selangor

 

Hotline: 1700-81-7700

Customer Service: 010-8833397 atau TEKAN SINI

Share:
EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat