E B I D M O T O R

Loading

Personaliti Anda Boleh Diketahui Dari Motor Anda Tunggang

Memillik kenderaan sendiri selepas mendapat lesen memandu adalah impian semua orang. Tidak kiralah samada kapcai ataupun motor yg berprestasi tinggi, ia sentiasa memberi kepuasan kepada pemiliknya.

Kadangkala anda ingin memilik sebuah motor untuk dijadikan pengangkutan seharian, sebagai hobi untuk memiliknya, ataupun sebagai koleksi .

Sebenarnya, jenis motosikal yang anda tunggang boleh memberi gambaran mengenai personaliti anda. Personaliti penunggang Kapcai, Super-moped, Super-bike, dan Vespa akan dibincangkan dalam artikel ini.

 

1) Kapcai

Pemilik motosikal jenis kapcai biasanya mempunyai personaliti yang simple dan ‘going with the flow’. Penunggang Kapcai juga merupakan seorang yang mengutamakan ‘practicality’. Anda mempunyai idea seperti asalkan boleh bergerak ke destinasi yang diingini, ia sudah pun memadai. Pemilik motosikal jenis ini juga tidak terlalu risau dengan masalah motosikal kena dicuri kerana pencuri-pencuri akan lebih berminat dengan motosikal dalam kategori seterusnya.

 

 

2) Super-moped

Pemilik Super-moped mempunyai personaliti yang agak sama dengan Kapcai. Anda pun jenis yang memikirkan ‘practicality’. Tetapi perbezaannya ialah pemilik super-moped tidak kisah untuk berbelanja lebih untuk tampil bergaya berbanding rakan-rakan yang lain.

Selain itu, pemilik super-moped juga seorang yang suka kebebasan dan gemar mengembara. Mereka tidak kisah untuk berhimpun beramai-ramai dengan member-member lain dan keluar berkonvoi kemana-mana.

Rekaan yang menarik, boleh memecut laju, dan selesa ditunggang adalah jawapan untuk anda yang mempunyai jiwa muda dan sukakan kelajuan.

3) Super-bike

Jika anda penunggang jentera yang berprestasi tinggi maksudnya anda ialah seorang yang sukakan sesuatu yang ekstrem dan berada pada tahap maksima setiap masa. Setiap kali minyak dipulas habis dapat memuncakkan adrenalin penunggang dan memberikan satu perasan yang tidak dapat digambarkan.

Selain itu, seseorang yang mempunyai Super-bike menandakan anda seorang yang suka menjadi sebahagian daripada komuniti. Ini bermaksudkan anda seorang yang peramah dan suka berdamping.

Seseorang yang memiliki Super-bike juga boleh melambangkan status anda. Ia menandakan anda mempunyai personaliti orang yang sukses dalam hidupnya.

4) Vespa

Penunggang Vespa menunjukkan mereka ialah seorang yang sangat cool dan sukakan sesuatu yang nostalgik. Bagi anda, setiap perkara yang berlaku dalam hidup sangat penting dan perlu dihargai. Bukan itu sahaja, ia juga menunjukkan anda ialah seorang yang setia.

Penunggang Vespa juga sukakan ketenangan dan santai-santai. Anda akan lebih menikmati perjalanan ke tempat kerja berbanding dengan memecut terlalu laju.

Menurut Siakap Keli, Ini adalah antara rahsia personaliti disebalik motosikal yang anda tunggang.  

 

5) Yamaha 125ZR 

Pada pandangan Admin, jika anda memiliki motor Y125ZR, anda ialah seorang yang sangat artistik dan mempunyai pengetahuan tentang motor yang sangat tinggi. Ini disebabkan motor ini bukan kapcai biasa. Ia adalah sebuah motosikal legen, SUPER-KAPCAI, yang dapat memuncakkan adrenalin pemiliknya dan memberikan satu perasan yang tidak dapat digambarkan. Betulkan?

 

Ingin menjadi pemilik legen super-kapcai ini secara PERCUMA? Join la kempen Ebidmotor.com yang sedang dijalankan ni.

Ebidmotor.com akan menghadiahkan motosikal legen ini kepada seorang LUCKY WINNER apabila FACEBOOK PAGE Ebidmotor.com mencecah 50,000 Likes sebelum 31 Ogos 2020.

 

Belum lagi tahu terma dan syarat kempen ini? Jangan risau, anda masih ada peluang.

Baca artikel ini untuk mengetahui maklumat yang lebih lanjut.

Jangan tak join tau. Mungkin anda yang sedang membaca artikel ini akan menjadi tuan kepada Yamaha 125ZR yang legen ini.

 

FACEBOOK PAGE: Ebidmotor.com

DAFTAR SEBAGAI AHLI: Ebidmotor.com/register

 

___________________________________________________________________________________________________

 

SIAPAKAH Ebidmotor.com?

 

Ebidmotor.com merupakan platform pembidaan motosikal online untuk motosikal terpakai dan baru yang paling boleh dipercayai, berkesan dan cekap. Bidaan diadakan secara langsung setiap hari bermula 12pm sehingga 7pm. Keputusan pembidaan akan dirasmi pada hari yang sama!

Kami menyediakan servis komprehensif yang professional dari pemeriksaan, penilaian, pembidaan, dokumen proses sehingga bayaran dan logistik. Pembeli boleh membeli motosikal melalui pembidaan atas talian atau beli terus daripada kami.

Di Ebidmotor.com, kami akan memastikan anda dapat beli motosikal yang berharga rendah daripada harga pasaran dan setiap motosikal didatangi dengan satu laporan motosikal yang lengkap. 

 

ALAMAT HQ / INSPECTION CENTER

Ebid Motor Sdn Bhd (Berdekatan Old Town White Coffee)

No 6, Jalan AWF 1, Ampang Water Front, 68000 Ampang, Selangor

 

Hotline: 1700-81-7700

Organisor PIC: 010-8833398 atau Tekan Sini

 

Share:
EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat