E B I D M O T O R

Loading

Raincoat Bukan Lagi Mahal Lagi Bagus! Ikut Tips Berguna Ini!

Adakah anda pernah keliru dalam memilih baju hujan @ raincoat yang dibuat daripada Nylon atau Polyester? Memahami beberapa syarat utama dan asas teknologi pakaian hujan akan membantu anda membeli jaket yang sesuai dengan bajet anda.

Apabila kita sembang pasal harga sehelai baju hujan, sebenarnya pembeli bukan sahaja membayar baju hujan tapi juga kos dalam research, development, testing, prestasi & bahan-bahan baju hujan. Pakaian hujan yang sangat berkualiti boleh dijual dengan harga yang sangat premium / mahal, tetapi, berapa ramai orang yang sudi "melabur" ke dalam pembelian baju hujan? Jadi, kami ingin kongsikan beberapa penyelidikan pra-pembelian yang tepat.

 

 

Jenis Perlindungan Cuaca

Semua jenis raincoat menawarkan tahap ketahanan air yang lain-lain. Memahami terminologi dapat membantu anda menentukan tahap perlindungan yang dimiliki oleh raincoat tertentu.

 

WATERPROOF VS WATER-RESISTANT

Kami memanggil jaket "kalis air" apabila ketahanan airnya mencukupi untuk menahan hujan lebat. Walaupun syarikat tidak bersetuju dengan piawaian ujian, anda boleh mempercayai bahawa apa-apa peralatan yang disebut oleh jenama utama sebagai "kalis air" dapat bertahan dengan masalah serius.

Waterproof/breathable: Pakaian hujan prestasi seperti ini menghalang hujan agar tidak menyentuh ke kulit anda. 

Water-resistant: Baju hujan jenis ini dapat menangani hujan ringan untuk waktu singkat.

 

 

WINDPROOF VS WIND-RESISTANT

Sama seperti "water-resistant" berkaitan dengan "waterproof" "windproof" menjadi "wind-resistant" apabila hasil ujian melebihi ambang yang ditetapkan: 100km/h.

Windproof: Mana-mana jaket kalis air juga windproof. Anda juga akan dapat membeli jaket yang berteknologi tahan angin, tetapi, kebiasaannya jenis yang lamina / laminate, ia hanya dianggap tahan air sahaja.

Wind-resistant: Ia sama seperti jaket water-resistant, selalunya ini adalah pakaian ultra ringan yang mudah dimasukkan ke dalam poket atau korang simpan. Ia tidak akan memberikan banyak perlindungan dalam ribut.

 

Jaket 3-dalam-1

Selangkah lebih jauh dari pakaian hujan, reka bentuk ini menggabungkan jaket hujan dengan lapisan kalis angin dan hujan. Komponen dalaman biasanya masuk ke jaket hujan, memberikan anda pilihan untuk memakai kedua-dua bahagian itu sendiri.

 

 

Lapisan Pakaian Hujan

Lapisan luar tahan terhadap lelasan dan menolak hujan, sementara lapisan dalam melindungi dari minyak badan dan kehausan dari bahagian dalam jaket.

Tiga jenis pembinaan yang digunakan dalam pakaian hujan adalah reka bentuk 2-lapisan, 2.5-lapisan dan 3-lapisan. Berikut adalah penjelasan ringkas:

 

2-Lapisan: Paling Senyap

Lapisan membran atau lapisan dilapisi di dalam lapisan kain luar untuk membentuk satu bahagian bahan. Lapisan gantung longgar ditambahkan di dalamnya untuk melindungi membran atau lapisan. Kerana lebih senyap (kurang "swishy" semasa anda berjalan), pembinaan 2 lapisan lebih disukai untuk pakaian hujan bandar dan perjalanan. Reka bentuk ini terdapat dalam jaket dengan harga sederhana.

 

2.5-Lapisan: Paling Ringan

Di sinilah istilah "lapisan" dapat membingungkan. Seperti pembinaan 2-lapisan dan 3-lapisan, reka bentuk ini menggunakan kain luar yang ringan tetapi tahan lama sebagai lapisan pertama. Lapisan kedua sebenarnya adalah laminasi atau lapisan poliuretana yang digunakan di dalam lapisan pertama itu. Akhirnya, pelindung atau cetakan pelindung ("setengah lapisan") diletakkan di atas lapisan kedua.

Walaupun reka bentuk 2.5 lapisan biasanya tidak sepadan dengan daya tahan atau daya tahan pendekatan lain, jaket yang dibuat dengan cara ini biasanya lebih ringan dan lebih berpatutan.

 

3-Lapisan: Yang Paling Kuat

Tidak ada pelapis yang digunakan di sini, hanya selaput yang tertutup rapat antara kain muka yang kasar dan pelapik. Secara amnya, reka bentuk 3 lapisan yang paling tahan lama dan bernafas digunakan dalam pakaian hujan yang bertujuan untuk persekitaran desa yang paling keras. Jaket ini juga dijual dengan harga premium.


 

Ebidmotor.com - Platform pembidaan motosikal pertama di Malaysia. Harga Motosikal Kami Lebih Rendah Daripada Harga Pasaran..! Pembeli boleh membeli motosikal melalui Walk In showroom Ebid Motor Sdn Bhd di Ampang Selangor atau melalui Online Bidding / Online Purchase! 

 

12 SEBAB-SEBAB ANDA WAJIB BELI MOTOSIKAL DENGAN KAMI ......

 • Harga motosikal kami terendah dalam pasaran
 • Melebihi 100 buah motosikal di dalam showroom kami
 • Test Ride / Pandu Uji dibenarkan untuk semua motor
 • Free cuci motosikal & chemical sanitize
 • After Sales Service yang cemerlang (Terbukti)
 • 30 MINIT sahaja motosikal boleh bawa pulang*
 • Penghantaran motosikal percuma*
 • LOAN boleh diuruskan sekiranya umur motor bawah 9 tahun (Downpayment 10% diperlukan)*
 • Konsultasi seumur hidup
 • Trade-in / Buy In semua jenis motosikal secara tunai tanpa sebarang syarat*
 • Tidak memerlukan lesen dalam pembelian motosikal
 • Trade-in motosikal dengan kami tanpa sebarang SYARAT dengan nilai sehingga 25% lebih tinggi

*T&C

VISIT US NOW:
Ebid Motor Sdn Bhd (SSM 1357737-M) 🏠 🏠

(HQ) No 6, Jalan AWF 1, 
Ampang Water Front, 68000 Ampang,
Selangor.
https://g.page/ebid-motor-sdn-bhd
(Berdekatan dengan Oldtown White Coffee)
ISNIN - SABTU: 9:30AM - 6.30PM

HUBUNGI KAMI MELALUI

Selagi Iklan Ada, Motor Masih Ada! WhatsApp kami sekarang:

📞 Mr Anwar: http://www.wasap.my/60108833397
📞 Mr Danial: http://www.wasap.my/60108833398
 


Kami Ebidmotor.com ada menjual pelbagai jenis motosikal terpakai atau motor baru seperti Yamaha Y15 ,  LC 135 , EGO S ,  Lagenda 110 / 115Z Fi ,  125ZR , Solariz , Avantiz , FZ 150 , Nmax 155 , NVX , Nouvo LC , R15 , R25 , Honda BeAT , Ex5 , Wave , Dash , Future 125, PCX , RS150 Repsol Trico , RS 150 , Vario 150 , RFS 150 , TNT 135 , KTM Duke 200 , Duke 250 , Duke 390 , RC 200 , RC 250 , RC 390 , Modenas Kriss 100 , Kriss 110 , Kriss 120 , MR1 , MR 2 , Dinamik 120 , Pulsar NS 200 , Pulsar RS 200 , SYM E Bonus 110 , Evo 250 , SM Sport , Sport Rider 125 , VF3i VTS 200 dan lain lain.

Share:
EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat