E B I D M O T O R

Loading

Reka Bentuk Yamaha R25M Lebih Garang! Design konsep dari Yamaha R1M supersport!

 

Kategori Supersports 250cc semakin panas kerana Yamaha dengan pantas mengembangkan saingan kepada Kawasaki ZX-25R.

Motosikal 4 silinder Yamaha R25 serba baru kemungkinan akan diberi nama YZF-R25M setelah Kawasaki melancarkan Ninja ZX-25R di Indonesia beberapa minggu yang lalu. Ketika Kawasaki tampilkan dengan produk terbarunya, kami diketahui bahawa tidak lama lagi pengeluar lain juga akan mengikutinya kerana telah membuka segmen baru dengan berkesan.

Nampaknya Yamaha adalah saingan pertama yang datang di Kawasaki dengan produk dalam kategori, walaupun satu pengeluar lain juga mengusahakan produk seperti itu.

Setahu kita, motosikal 4 silinder Yamaha R25 kemungkinan akan diberi nama YZF-R25M. Mereka yang mengikuti nomenklatur Yamaha tahu bahawa varian M akan menjadi yang teratas, seperti R1M. Ini bermakna YZF-R25M akan lebih berorientasi trek, yang bermaksud Yamaha akan menarik semua hentian untuk mengalahkan Kawasaki pada "permainannya sendiri". 

Sebagai rujukan, Kawasaki ZX-25R mempunyai enjin 249.8cc, 4 silinder sebaris, berpendingin cecair yang menghasilkan 51 PS pada 15,500 RPM dan tork 22,9 Nm pada 14,500 RPM. Spekulasi itu datang dari peniaga di Indonesia dan tidak ada perincian atau komen yang diberikan oleh Yamaha sendiri.

Saingan lain, Honda juga dikatakan akan membangunkan enjin 4 silinder CBR250 generasi terbaru. Motor itu akan mengikuti templat penamaan CBR1000RR-R dan dengan itu disebut CBR250RR-R.

 

Yamaha R25 4-Cylinder Bike

  • Yamaha to name its R25 4-cylinder bike YZF-R25M
  • To rival Kawasaki Ninja ZX-25R
  • “M” moniker reveals that it will be a track-oriented bike

 

Huh.. Jika korang berminat dengan Yamaha R25 dan sedang cari Yamaha R25 terpakai yang berharga rendah daripada harga pasaran, di Ebidmotor.com ada sebuah Yamaha R25 yang sangat tiptop untuk korang. Cuba baca di bawah: