E B I D M O T O R

Loading

Arkib: 2021 Mac
22 keputusan dijumpai.

6 Jenis Motosikal Yang TAHAN & NGAM Ulang Alik Kerja!

6 Pilihan ini sesuai untuk sesiapa yang ingin membeli motosikal untuk kegunaan ulang alik tempat kerja! Harga mampu milik dan tahan lasak! Semua motosikal sesuai dengan golongan pembeli yang bergaji bawah RM4,000! Tekan dan baca senarai motosikal!

2013 - 2016 Yamaha FZ150 Ori & Standard! Bermula RM3,800!

Senarai Yamaha FZ150 motor terpakai dengan enjin original dan standard. Anda boleh pilih dan test ride semua FZ150 yang sedia ada dalam showroom sebelum beli. Pembeli boleh ambil motor dalam 30 min sahaja lepas bayaran telah dibuat! Tekan dan baca!

Saman Termahal Di Dunia Dikenakan Berdasarkan Pendapatan!

Artikel ini membincangkan kadar saman yang dikenakan harus berdasarkan pendapatan? Ataupun harus adil kepada setiap individu dan memberi kadar kompaun yang sama?

Lebih Untung Jika Jual Motor Anda Tanpa Pihak Ketiga !!!

Kalau korang nak jual motor korang tanpa termasuk pihak ketiga. Arikel ini dapat memberi informasi yang anda perlu tahu semasa jual beli motor.

Fungsi dan Maksud 'Lejang' Yang Mungkin Anda TAK TAHU!

Apakah Maksud dan Fungsi Lejang dalam Enjin 4-Lejang dan 2-Lejang? Nak tahu asas gerak dan konsep enjin pembakaran, teruskan baca artikel ini utk memahaminya.

Helmet Motosikal Tidak Ikut Standard Telah Disita..!

Pejabat Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (PPDNHEP) Cawangan Segamat menyita 52 unit topi keledar kerana kesalahan melibatkan penandaan standard keselamatan peralatan itu dalam satu operasi di sebuah premis perniagaan di Labis.

Motosikal 250cc Tangki Depan D/P RM3,200* & RM163/month sahaja!

Tengah mencari motosikal tangki depan dengan deposit / downpayment yang rendah? Bulanan dari sekitar RM200 - RM280? Ada pelbagai jenis pilihan seperti KTM RC, Kawasaki Ninja, Honda CBR & Benelli TNT. Ready stock dalam showroom Ebid Motor Sdn Bhd!

Perbezaan & Fungsi CDI, ECU & PiggyBack Pada Motosikal!

Admin terbaca satu posting dalam satu Facebook group iaitu Apakah perbezaan antara CDI, ECU & PiggyBack? Hari ini admin ambil kesempatan utk memberikan penjelesan ringkas supaya anda semua lebih senang faham apakah perbezaan antara tiga benda ini.

6 Motosikal Murah & Ngam Untuk Ulang-Alik Ke Tempat Kerja

Motosikal merupakan pilihan paling munasabah untuk berulang-alik ke tempat kerja kerana dapat mengelak daripada kesesakan lalu lintas selain daripada menjimatkan duit.Hari ini, admin ingin kongsikan beberapa jenis motosikal yang ngam korang...

Cara Untuk Rider Mengelakkan Daripada Gigitan Anjing Liar

Bagaimanakah penunggang harus melindungi diri apabila dikejar oleh anjing liar terutamanya masa menunggang dalam taman atau jalan raya? Macam mana kami nak elak kena gigit oleh anjing ?

Nak Top Speed Yamaha Y15ZR? Cara Mudah Jer...

Kalau nk dapatkan top speed yg lebih, apa caranya? Adakah anda cuma boleh pilih satu sahaja antara top speed dan pick up? Cam mana nak modify?

Syarat Permohonan RM10,000 Pembelian Motosikal Dari TEKUN [2021]

TEKUN Nasional mengambil langkah proaktif dalam membantu 'rider' yang terjejas akibat pandemik Covid-19 dengan menawarkan bantuan melalui program Tekun Mobilepreneur 3.0. Tawaran ini dibuka kepada semua rider berdaftar dengan syarikat e-hailing.

Senarai Motosikal Terpakai 150cc Bermula Dari RM3,500 sahaja!

Pelbagai jenis motosikal 150cc yang dijual harga berpatutan. Kondisi motosikal sangat memuaskan hati. Pelbagai jenama seperti Honda, Yamaha & Benelli. Semua harga bawah harga pasaran dan pembeli boleh beli secara cash atau loan! Tekan dan baca!

Harga Motor Terpakai Tapi Kondisi Macam Baru! Harga Murah Boleh Pilih!

Senarai harga motosikal yang harga bawah RM7000 berkondisi sangat tiptop! Ada jenama Honda, Yamaha, Benelli dan lain lain! Semua motor boleh dibawa pulang dalam 30 min sahaja lepas bayaran telah dibuat! Sila tekan dan baca selanjutnya!

Yamaha 125ZR Tahun 2019 Full Ori Standard! Bulanan Dari RM253!

Berita baik! Yamaha 125ZR tahun pendaftaran 2019 ada stok di sini! Mileage rendah harga berpatutan! Full standard dan Full Ori! Bulanan dari RM253 sahaja! Siapa cepat dia dapat! Sila layari laman web kami atau hadir ke showroom Ebid Motor Sdn Bhd!

Lubang Kat Disk Brake Tu Bukan Hiasan Sahaja!

Selama ni hanya nak pilih disk brake yg cantik dengan corak yang sporty. Sebenarnya, anda tahu apa kegunaannya? Teruskan baca artikel ini untuk memahaminya.

Yamaha XMAX 250 - Maxi Skuter Yang Dipuji atau Dikecam?

YAMAHA XMAX merupakan satu jenis maxi / GT skuter. Penunggang tidak perlu bimbang pasal tempat letak barang peribadi seperti air botol, bag, powerbank dan helmet, korang boleh membuang semuanya ke ruang simpanan di bawah tempat dudu begitu sahaja.

Yamaha NVX 155 - Boleh Pilih & Test Ride Di Ebid Motor Sdn Bhd! Bermula RM9,800++

Senarai Yamaha NVX 155 terpakai (Second hand) dijual dengan harga mampu milik! Peminat boleh pilih mana mana sahaja di Ebid Motor Sdn Bhd! Harga bermula RM9,800 sahaja! Cash dan loan boleh diuruskan! Showroom di Ampang Water Front Selangor!

Kawasaki RR150 Enjin Full Ori Standard ! Bulanan dari RM307 !

Senarai Kawasaki RR 150 dari tahun 2012 sehingga 2013 dijual dengan harga yang mampu milik! Enjin standard dan full ori. Bulanan harga dari RM307 sahaja! Semua RR 150 ini adalah full original dan standard sesuai untuk koleksi atau digunakan sendiri.

Pengubahsuaian Yang Akan MENJATUHKAN Nilai Motor Anda

Choppp...! Semua orang nak jual motor terpakai mereka dengan nilai yang tinggi kan... Tetapi, adakah anda tahu sesetengah pengubahsuaian bukan sahaja tidak akan menambahkan nilai motor korang sebaliknya akan menjejaskan nilai second hand motor anda!

Nak Tempah Nombor Pendaftaran di JPJ? Inilah Caranya [2021]

Memanglah ramai yang berminat dengan nombor-nombor yang cantik. Kepada yang anda yang tak berpengalaman, jangan risau. Artikel ini dapat membantu anda! Cara dan dokumen yang diperlukan telahpun tersenarai dengan jelas.

Motosikal Jarang Guna Tak Perlu Tukar Minyak Enjin - Betul Ke?

Setiap pemilik motosikal pasti tahu apa itu servis. Biasanya, servis motosikal dilakukan setiap 2000KM - 3000KM. Selain daripada panggil servis, kebanyakkan orang namakan proses ini sebagai tukar minyak hitam atau tukar minyak enjin.

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat