E B I D M O T O R

Loading

Arkib: 2021 Ogos
12 keputusan dijumpai.

Elak Air Masuk Ke Karburator Semasa Banjir!

Musim hujan ni bukan benda yang boleh kita kawal. So baik korang tahu cara menggelaknya sebelum motor korang menjadi mangsa. Tapi kalaulah malangnnya anda mengalami masalah ni, mai belajar cara buang minyak bercampur air yang ada dalam karbuarator.

Sebab Harga Ekzos Akrapovic Macam Yahudi!

Ramai yang selalu mempersoalkan mengapa terdapat beberapa aksesori atau alat ganti motosikal yang mahal. Tetapi faktanya, memang ada sebab kenapa barang yang berkualiti itu harganya sangat mahal.

Motosikal Boleh Rosak Teruk Kalau Biarkan Ia Overheating

Overheating boleh terjadi disebabkan beberapa faktor yang melibatkan perjalanan terlalu jauh atau menghadapi kesesakkan lalu lintas yang terlalu lama dan boleh menyebabakan kenderaan akan cepat rosak.

Rugi Dah Beli Motor Kuat Makan Minyak, Cuba Cara Ni Supaya Tak Terperangkap.

Ramai sedia maklum, penggunaan bahan api bergantung kepada corak dan gaya tunggangan. Jadi ia boleh ditambah baik dengan mengubah tabiat menunggang. Kalau dulu sentiasa pulas full throttle sepanjang masa, sekarang pula gaya ride cuma santai sahaja.

Salah Satu Penyelengaraan Yang Sering Mat Motor Abaikan...

Sebagai penunggang motosikal, semestinya kita akan sentiasa cek motosikal kita dan hantar ke bengkel untuk servis minyak hitam dan sebagainya untuk menjaga prestasi motor itu. Namun, ada satu benda yang ramai orang terlepas pandang iaitu

Kenapa Harga Motosikal CBU Lebih Mahal???

Ramai yang tahu jenama motosikal, tapi korang tahu ke motosikal yang korang pakai tu adalah jenis CBU atau CDK??

Adakah Horsepower Sangat Penting Semasa Pilih Motosikal?

Perbezaan tork, power, dan horsepower korang perlu faham terlebih dahulu baru boleh tahu performance setiap motor. Bukan dengar member cakap, tapi korang kena betul faham bagaimana ketiga-tiga fungsi ini utk membezakan performance motor.

Pilih Ekzos Aftermarket Slip-On Atau Full System?

Tukar ekzos aftermarket adalah antara bahagian yang boleh membuat melajukan motosikal korang. Dalam banyak-banyak ekzos aftermarket, yang mana sesuai dengan kemahuan anda? Lepas tukar ekzos, apa yang anda perlu lakukan dengan motor korang?

Tayar Bajet Jauh Lebih Berbaloi Berbanding Tayar Mahal?

Bila nak beli tayar baru mesti kita akan mementingkan kualiti, kecantikan, prestasi dan mampu milik. Takkan nak beli tayar baru yang asal boleh betul tak?

Ekzos TAK BOLEH Aftermarket, WAJIB Ori Kilang!

Kalau tukar ekzos aftermarket yg spesifikasi sama dengan yg ori kilang tak salah kan? Sebab bunyi ekzos tu tak lebih had bunyi yg ditetapkan. Adakah anda salah seorang yg fikir cam ni? SALAH tu gais. Nanti kena saman tak tahu apa yg berlaku.

Korang Belum Jumpa Lagi Model-Model Ini... !!!

Motor seperti Yamaha RXZ yang sekarang harganya cecah RM70k kenapa eh? Adakah harga tinggi ni disebabkan dah tiada pengeluaran? Tapi semua motor 2-stroke pun sama kenapa harga tak tinggi2? Adakah RXZ adalah motor yang paling laju dan hebat?

Kenapa Ramai Orang Suka Pakai Tayar Second Hand???

Bila nak tukar tayar baru, waktu tu lah teragak-agak nak pilih tayar baru ke tayar lama. Tapi kalau beli tayar second hand boleh tahan lama ke?? Nanti tak sampai setahun dah kene tukar tayar baru.

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat