E B I D M O T O R

Loading

Arkib: 2020 Oktober
22 keputusan dijumpai.

RM7.00 untuk perjalanan 180KM?! SM Sport 110 R mampu capai record ini!

SM Sport merupakan satu jenama buatan Malaysia dari tahun 2017. SM Sport 110 R bukan sahaja harga berpatutan malah spesifikasi ia tetap sangat unggul. Ketahanan motosikal juga boleh tahan dan ini adalah sebab utama memilih SM Sport!

Motosikal Berjenama Honda Dari Harga RM2,200! Ada Kapcai, Scooter & Superbike! Harga Mampu Milik!

Senarai motosikal berjenama Honda Boon Siew. Pelbagai pilihan dari Honda Wave sehingga Honda CBR 250 R! Harga dari RM2,200 sahaja!

Motosikal Tangki Depan Dengan Harga Serendah RM4,300! Yamaha, Kawasaki, Honda, ... Semua Ada!

Senarai motosikal 150cc - 250cc dengan harga serendah RM4,300 sahaja! Pelbagai jenama disediakan seperti Yamaha, Modenas Honda, Kawasaki, ...

12 Jenis Motosikal Mampu Dibeli Jika Buat Part Time Sebulan Sahaja!

Anda cuma perlu buat kerja part time selama 1 bulan, anda mampu beli semua motosikal terpakai seperti bawah! Semua motosikal terpakai di Ebidmotor.com adalah dalam kondisi yang sangat tiptop tau! Kalau ada masalah kami akan repair secara percuma!

Yamaha Nmax, Ego Avantiz, Nouvo LC, semua ada di sini dengan harga rendah!

Pelbagai scooter untuk anda pilih dari senarai ini seperti Yamaha Ego Avantiz, Yamaha Nouvo LC 135, Yamaha Nmax, Honda Beat 110, dan lain-lain lagi!

Mencari motosikal yang tahan & jimat petrol? Harga baru RM3,000 - RM4,000 sahaja!

Senarai motosikal yang sangat tahan dan jimat petrol. Kepada sesiapa yang budget sekitar RM3,000 - RM4,000, senarai motosikal ini dapat membantu anda membuat keputusan untuk membeli!

Teknik tunda motosikal yang wajib belajar untuk selamatkan diri dan penunggang lain!

Teknik tunda motosikal yang wajib belajar! Sediakan alat ini dapat selamat anda! Teknik towing motosikal / tunda motosikal yang dapat membantu anda apabila memerlukan bantuan. Belajar supaya boleh selamatkan diri dan orang lain!

Berbaloi ke beli Yamaha Y15ZR terpakai pada tahun 2020???

Pernahkah anda dengar ayat ini disekeliling anda? Harga motosikal baru Yamaha Y15ZR dalam RM10,000 dan Y15ZR terpakai sekitar RM7,800, harga motor keras juga tu... Tetapi, betul ke tak rugi jika beli Yamaha Y15ZR pada tahun 2020?

Koleksi gambar Yamaha RXZ modified! Ini baru lah 90an punya feel! Rugi tak SHARE!

amaha RXZ merupakan satu motosikal legend dalam komuniti perminat motosikal samada biker tu asal 70an, 80an, 90an atau 00an. Motosikal Yamaha RXZ terpakai semakin susah nak cari dalam pasaran kerana ada banyak peminat motosikal simpan...

Apakah Motor Paling Mahal? Ducati Panigale V4R? Salah! Motor ini RM46.8 Juta!

Apakah motosikal paling mahal dalam dunia ini? Ducati? BMW? Korang memang tak sangka motosikal ini baru lah betul betul mahal!

Motor 250cc Harga Berpuluh-Puluh Ribu? CBR, Ninja, Pulsar Semua Harga Mampu Milik!

Senarai motosikal 250cc yang mampu milik oleh newbie kepada motor besar! Harga mampu milik dan jangan terlepas peluang untuk membeli dengan harga rendah daripada harga pasaran!

Pilihan Motor Terpakai 150cc serendah RM4,300 sahaja! PKPB Online Sales!!

Senarai motosikal terpakai 150cc terkini untuk anda pilih. Sila layari artikel ini untuk info selanjutnya!

Beli Motosikal di Ebidmotor.com & bayar RM100 saja utk uruskan segala di rumah anda!

Jadi, jika saya ingin membeli motosikal boleh ke saya datang ke showroom Ebid Motor Sdn Bhd di Ampang Water Front? Boleh itu boleh, cuma kami sayangkan anda dan tidak menggalakkan anda keluar dari rumah selain daripada perkara penting!

HID atau LED - Mana satu terang & cerah? Watt tinggi tapi tak rosakan Lamp Housing?!

Ramai biker merasakan bahawa lampu depan yang tidak cukup terang. Dalam pasaran Malaysia, terdapat pelbagai jenis HID dan LED untuk pemilik motosikal pilih dipasang atau upgrade lampu depan.

Model-model Yamaha ini harga kami min RM500 lebih rendah berbandingkan dgn pasaran?!

Jika anda ingin membeli motosikal untuk kegunaan harian seperti ulang alik kerja, ronda taman, pergi masjid solat jumaat atau tujuan lain dengan budget bawah RM4,500 serta low maintenance...

Repaint atau Wrapping - Harga lebih kurang sama, mana satu patut saya pilih?

Cat semula atau bungkus motosikal anda? Mana satu pilihan akan anda pilih padahal harga sedikit jeh berbeza?

Apa?! Harga OTR RM850 untuk Motosikal Jenis 'Tangki Depan'?!! WOW!!!

Dalam artikle ini akan kongsikan/cadangan jenis-jenis motosikal ber-tangki depan dan harga mampu milik!

Senarai motosikal terpakai yang NGAM dengan budget bawah RM3,000!

Senarai motosikal terpakai yang NGAM dengan budget bawah RM3,000! Pelbagai pilihan seperti Honda Wave, SYM E-bonus, dan Modenas Kriss! Tekan dan baca sekarang!

ABS itu baik untuk keselamatan tetapi bukan semua motor ada?

Sukar sekali kita melihat spesifikasi motosikal yang didatangkan siap dengan ABS melainkan jentera itu berenjin sesaran tinggi. Kenapa pula tidak semua saja?

Boleh jimat RM200-RM300 settle masalah Fork Leaking jika DIY!

Masalah ini mungkin tidak pernah menimpa anda, tetapi isu kedap fork bocor adalah antara isu yang kerap menghantui pemilik motosikal berkuasa tinggi moden - terutama pemilik motosikal dengan USD fork!

Tengok Zodiak & Memilih Motosikal? Cuba Tengok Jawapan Betul Ke Tidak!

Percaya atau tidak, zodiak terkadang memiliki kesaam dengan apa yang sedang kamu rasakan. Namin, apa jadinya jika zodiak-zodiak tersebut berupa sebuah motor? Apakah masih sama dengan yang kamu rasakan?

5 Perkara Penting Sebelum Membeli Atau Upgrade Motosikal Anda!

Motosikal merupakan satu jenis kenderaan yang mempunyai pelbagai tujuan untuk setiap orang. Ada orang jadikan satu mainan dan juga alat untuk mencari rezeki. 5 perkara penting sebelum membeli atau upgrade motosikal anda.

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat