E B I D M O T O R

Loading

Arkib: 2021 April
19 keputusan dijumpai.

Beli Motor Baru Sebelum Hari Raya 2021! Cash Atau Loan Ikut Anda!

Mari kita bersama-sama beraya dengan motosikal baru! Banyak jenis motosikal baru seperti Yamaha NVX 155, Yamaha XJ6N , Yamaha R15, Yamaha LC135 dan model-model lain! Semua motor boleh dapat secepat dalam 30 min sahaja! Tekan & Baca Sekarang!

Penunggang Motosikal TIADA HAK Untuk Guna Laluan Kecemasan?

Motosikal boleh tak guna laluan kecemasan di lebuh raya? Adakah ia salah dari segi undang-undang? Kan lebih selamat kepada penunggang motor jika guna laluan kecemasan?

Pesta Yamaha 125ZR - D/P RM 4500 & Bulanan RM 238* Sahaja!

Sekiranya anda tengah mencari Yamaha 125ZR yang halal dan boleh lulus Puspakom Malaysia, anda boleh datang Ebid Motor Sdn Bhd untuk test ride dan beli secara cash atau loan!

Motor Terlibat Banjir? Jangan START & On Kunci! Ikut Cara Ini Kalau Tak Nak Rosak!

Sekiranya motosikal anda terendam air banjir, jangan bimbang kerana ini mungkin belum menjadi akhir hayatnya. Ada beberapa perkara yang harus anda lakukan sebelum membawanya ke kedai atau pusat servis atau bengkel terdekat untuk menilai kerosakan.

Apakah itu HLY, Aftermarket dan Ori Motor? Perbezaan Di Sini!

Kepada peminat Yamaha 125ZR, RXZ atau LC135, pasti korang selalu fikir apakah itu HLY, Ori Motor atau Aftermarket (OEM). Hari ini kami kongsikan perbezaan antara tiga ini dan cara korang boleh kenalpasti.

Cara Betul Dapat Pampasan Cepat Daripada Tuntutan Insuran!

Proses tuntutan insuran (Claim) untuk motosikal anda adalah berlain-lain untuk setiap agensi insuran dalam Malaysia. Anda disarankan membaca atau hubungi agensi anda untuk dapatkan info terkini.

Yamaha R25M 2021 - 4 Silinder Bakal Cecah/Lebih 50HP??!!

Motosikal 4 silinder Yamaha R25 kemungkinan akan diberi nama YZF-R25M. Kepada peminat motosikal Yamaha, anda pasti tahu bahawa varian M adalah kelas yang teratas seperti R1M.

Raincoat Bukan Lagi Mahal Lagi Bagus! Ikut Tips Berguna Ini!

Adakah anda pernah keliru dalam memilih baju hujan atau raincoat yang dibuat daripada Nylon atau Polyester? Memahami beberapa syarat utama dan asas teknologi pakaian hujan akan membantu anda membeli jaket yang sesuai dengan bajet anda.

Kawasaki ER6N - Padu & Harga Bawah RM13,000 Yg Sesuai Beginner!

Kawasaki ER6N merupakan sebuah motosikal yang sesuai beginner biker. Ia benar-benar naked yang mudah dikendali, hampir oleh sesiapa sahaja. Model terbaru ER6N masih mengekalkan falsafah Jika tidak rosak, jangan baikinya.

Duit Muka 125ZR & 150RR Bermula RM4,500! [Ready Stock 2021]

Jika anda tengah mencari Yamaha 125ZR harga bawah pasaran atau Kawasaki KRR150 yang full ori standard, anda boleh dapatkan dari Ebid Motor Sdn Bhd! Full Ori dan full standard! Bulanan dari RM238 dan downpayment dari RM4,500 sahaja!

3 Langkah Menjaga Rantai Motor Sebelum Tragedi Berlaku!

Cara penjagaan rantai yang betul boleh baca di sini! Adakah anda masih menggunakan minyak petrol untuk mencuci rantai? Atau korang hanya bubur minyak sahaja tapi tak cuci rantai?

7 Perkara Harus Dibuat Apabila TEST RIDE Motosikal Terpakai!

Test ride merupakan salah satu aktiviti kepada pembeli sebelum membeli motosikal terpakai daripada sesiapa sahaja. Salah satu peraturan membeli motosikal terpakai adalah jika anda tidak dibenarkan mengujinya, jangan membelinya.

Benelli R18i - Design Menarik & Harga Sangat Berpatutan! [2021]

Berita baik! Kemasukkan motosikal baru ke pasaran supercub Malaysia adalah 2021 Benelli R18i ini. Benelli R18i didatangi dalam dua varian model iaitu Standard Edition dan Special Edition. Harga bermula dari RM7,999 sahaja!

Ekzos Bising Boleh Menyebabkan Kematian? Betul?

Baru-baru ini pihak berkuasa sedang mengambil tindakan ke atas penunggang motosikal yang modify ekzos motosikal mereka. Tapi ramai yang tidak puas hati atas tindakan ini alasannya sebab ekzos bising tidak akan menyebabkan kematian. Tapi betul ke?

Kamera Badan PDRM Akan Dilaksana Tahun Ini!

Untuk mengurangkan perbuatan fitnah daripada penjenayah ataupun orang yang tidak bertanggungjawab. Kerajaan telah meluluskan peruntukan RM30 juta bagi tujuan pembelian kamera badan bagi kegunaan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM).

10 Jenis Motosikal Besar Copy Ori dari China! 95% Serupa!

10 Jenis Superbike Copy Ori dari pembuat asal ia! Kalau korang tak tengok secara teliti korang mesti tak perasan sebenarnya motor ini hanya satu motor yang Copy Ori sahaja!

Persaingan kepada Yamaha R6 - Aprilia RS660 100HP & 67Nm!

Tampil dengan enjin parallel-twin 660cc generasi baharu yang berkemampuan menjana 100hp disamping menggabungkan rekaan sofistikated dan teknologi terkini, RS660 menandakan kebangkitan semula motosikal segmen pertengahan.

Motor Terpakai Bawah RM4,000 NGAM Gaji Bawah RM2,800!

Senarai motosikal yang bawah RM 4,000! Pelbagai jenama seperti Honda, Ex5 dan Modenas! Harga tak lebih RM4,000 dan semua berkondisi tip top!

RM5,000 Subsidi Daripada Ebidmotor Untuk Anda Membeli Motosikal

Terhad kepada 1,000 permohonan terawal sahaja! Siapa cepat dia dapat!

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat