E B I D M O T O R

Loading

Arkib: 2021 Januari
22 keputusan dijumpai.

Jangan Panik Kerana Ada Cara Mengatasi Motosikal Overheat!

Jika motosikal anda overheat, jangan teruskan perjalanan! Masalah yang lebih serius mungkin akan menimpa jika anda teruskan perjanlanan. Periksalah bahagian-bahagian ini terlebih dahulu.

Motosikal Berkuasa 200cc - 250cc Harga Terbaik! Siapa Lambat Dia Rugi!

Senarai motosikal berkuasa 200cc - 250cc seperti Yamaha R25, Kawasaki Z250, Kawasaki Z250SL, Yamaha R15, KTM RC 200 dan Modenas Pulsar NS200.. Semua harga bawah pasaran! Anda boleh bawa motor pulang dalam 30 min lepas bayaran telah dibuat!

Motosikal Masih Hilang Kuasa Walaupun Telah Servis? Cara Penyelesaian Di Sini!

Motosikal hilang pickup apabila tukar gear? Walaupun telah hantar motor ke servis, tetapi masalah masih belum selesai? Sebelum berputus asa, check bahagian-bahagian ini terlebih dahulu.

Kenapa Ramai Yang Gilerrr Dengan Skuter Ini?

Yamaha Ego Avantiz 125 ini memang diminati orang ramai tak kira gadis yang cantik ataupun lelaki yang macho. Adakah cuma disebabkan rupanya yang penuh gaya?

Honda Ex5 (2017) hanya RM2950? Banyak Lagi Motor Murah Di Sini!

Pelbagai jenis motor terpakai dijual dengan harga yang sangat berpatutan dan rendah daripada harga pasaran daripada Ebidmotor.com..! Pembelian dalam tempoh MCO 2.0 akan dapat penghantaran percuma tau!

Perubahan Perkhidmatan Di JPJ Malaysia Tempoh MCO 2.0. Baca Sebelum Pergi JPJ.

Dengan perintah kawalan pergerakan (MCO) kembali untuk pusingan kedua di bahagian tertentu di Malaysia, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) sedang mengkaji semula perkhidmatan kaunternya.

Beberapa Tips Untuk Penunggang Wanita Ride Semasa Hujan!

Kadang-kadang walaupun hujan, masa tak membenarkan kita berhenti. Kalau terpaksa jalan jugak, yang susahnya pemandangan jadi masalah. Jalan tak berapa nampak, line putih hampir hilang kerana tertutup air hujan.

Beli Parts Online & Servis Motor Sendiri Murah & Senang! Jom Jimat Upah!

Beberapa parts atau servis boleh dilakukan oleh newbie @ orang yang tak pandai pasal motosikal. Senarai servis ini memang sesuai setiap orang dan mereka boleh urus sendiri tanpa kesusahan. Bukan sahaja boleh jimat upah servis tapi dapat juga kepuasan

Benelli RFS 200i 2021 dalam Malaysia?! King of the SuperMoped?

beberapa media kereta telah memperoleh peta yang bocor, dan laman web Benelli rasmi telah mengeluarkan notis yang menunjukkan kedatangan model RFS generasi akan datang.

Demi Keselamatan Mak Bapa Korang, Tukar Jeh Motor Lama Kepada Baru!

Nak tukar motosikal mak bapa anda tapi bajet tak keras? Senarai motosikal ini pasti sayangkan dompet anda dan condition pasti lebih tiptop berbanding dengan motor lama itu.

KTM RC200 - Satu Motosikal Untuk Mat Motor Yang Berjiwa Kental. Betul ke?

KTM RC 200 memang mendapat sambutan yang sangat hangat daripada mat moto Malaysia. Tapi tahukah anda, kelajuan dan harga bukan sebab-sebab utama ia memenangi hati mat moto Malaysia? Apakah sebab sebenar mat moto Malaysia memilih model ini?

Tengah Cari Skuter Bajet Sekitar RM2,000? Korang Boleh Pilih Ini!

Di pasaran mempunyai pelbagai jenis scooter untuk dipilih, bagaimana untuk memilih scooter yang mana paling sesuai, terbaik, dan dalam bajet anda? Scooter yang tersenarai ini adalah antara scooter yang anda harus dipertimbangkan.

Apakah ciri-ciri yang anda harap ada pada Yamaha LC135 V7 2021 Ini?

Gambar terkini untuk motosikal baru Yamaha LC 135 V7 2021! Jika anda diberikan pilihan, apa yang akan anda ubahsuai atau upgrade yah?

Pihak Berkuasa Tempatan & Syarikat Konsesi Tol Akan Bayar Kerugian Anda Jika Berlaku Kemalangan.

Jika anda sedang memandu di lebuh raya atau jalan raya dan secara tiba-tiba terlanggar objek atas jalan atau mengalami kemalangan disebabkan terlanggar lubang atas jalan raya, apa yang perlu anda buat? Nak buat tuntutan pada siapa?

Senarai Harga Saman JPJ 2021 untuk Motosikal [Terkini 2021]

Senarai harga saman JPJ terkini terhadap kesalahan motosikal.

Syarat Syarat Menyertai Pasukan GrabFood dan FoodPanda [Terkini 2021]

Ada ramai followers Ebidmotor.com bertanya dekat admin apakah kelayakkan untuk menyertai pasukan GrabFood dan FoodPanda. Jadi, admin telah mengambil inisiatif menyediakan artikel ini supaya anda semua boleh dapat info terkini pada tahun 2021..!

Cara Mudah Kenalpasti Motosikal Pernah Terlibat Dalam Banjir Ke Tidak!

Bercakap mengenai motosikal terpakai ketika banjir, sebagai orang awam anda pasti akan sukar untuk mengetahui. Cara paling mudah adalah bertanya kepada mekanik atau pemilik, tetapi adakah mereka akan jujur bagi tau?

Beli Motor Ini Dengan Cash Jeh, Takyah Susah-Susah Bayar Setiap Bulan!

Senarai motosikal yang harganya pasti di dalam bajet anda ada di sini. Bukan hanya harga yang cun, tapi condition motor pun cun juga tau.

Motor Tahan Lasak, Jimat Petrol & Spare Part Senang Cari? Pilih Di Sini Confirm Tak Rugi!

Senarai motosikal yang sangat tahan lasak, jimat petrol dan spare part senang cari, korang boleh dapatkan semua ini melalui laman web ebidmotor.com! Ada jenama Honda, SYM, Benelli, dan sebagainya!

Senarai Ubahsuai Pada Motosikal Akan Disaman Oleh JPJ Malaysia!

Mari kita baca sikit adakah semua jenis ubahsuai motorsikal salah di sisi undang-undang. Secara umumnya, semua tahu ubahsuai yang ...

Adakah Tayar Pada Motor Anda Cukup Mencengkam?

Pelbagai jenama dan jenis tayar yang mempunyai qualiti dan kegunaan yang berbeza di pasaran. Bagaimana untuk memilihnya? Adakah tayar yang anda beli sesuai dengan kegunaan harian motor anda dan memberi cengkaman yang terbaik?

Apa Yang Power Sangat Dengan Yamaha RX-Z 135 Ni Sebenarnya?

Memang ramai tengah mencari Yamaha RX-Z 135 sampai hari ini. Kenapa ye? Apakah yg sangat unik yg ada pada motor ini sehingga ramai mat motor sangat minatnya?

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat