E B I D M O T O R

Loading

Arkib: 2021 Mei
17 keputusan dijumpai.

Bukan sekali, berkali-kali pancit apa cerita?!!!!

Siapa tayar motor dia pernah tercucuk paku semasa di Highway sampai menyusahkan korang untuk pergi ke destinasi yang dituju? Lagi sakit bila terjadi waktu nak ke tempat kerja.

Ramai Masih Gilerr Dengan Motosikal 2 Lejang!? Kenapa?

Kebanyakkan daripada pencinta motosikal akan mengetahui perbezaan motosikal 2 lejang dan 4 lejang tetapi sejauh mana anda kenal kuasa bagai kedua-dua jenis ini?

Salah Teknik Break Punca Nyawa Melayang!

Kebanyakkan daripada kemalangan motosikal terbabas adalah disebabkan kesilapan dalam mengawal break.

Honda EX5 Paling Berhantu!

Motosikal ikonik EX5 memberikan kenangan yang mendalam bagi generasi muda yang pernah duduk di dalam kelas pekerja pada usia 20-an, di mana majoriti daripada mereka telah pun melihat dan juga menggunakan motosikal ini.

Kenali Punca & Cara Tangani Masalah Motor 4-Stroke Berasap.

Jika motor anda 2-stroke ia normal jika motor tersebut mengeluarkan asap kerana ia merupakan kesan pembakaran campuran petrol,udara dan minyak 2t. Tetapi jika motor anda jenis 4-stroke dan mengeluarkan asap ia tidak normal.

WOW! Lesen Motosikal B2 Dah Naik Dari 250cc Kepada 500cc??!

Apa pendapat korang kategori lesen motosikal kelas B2 dah naik kepada 500cc??

Unik sangat ke Vespa ni sampai mahal sangat?

Bila bercakap mengenai Vespa mesti korang akan tertanya-tanya kenapa harganya sangat mahal, betul atau tidak?

Jika motorsikal anda meragam macam ini baru boleh overhaul

Kebiasaannya overhaul enjin motor perlu dibuat kerana terdapat kerosakkan dalaman pada bahagian internal enjin motor tersebut.

MAINTENANCE TAK LEBIH RM80.. BOLEH JALAN 100KM SETIAP HARI?! BOLEH PERCAYA KE?

Adakah anda tahu apakah jenis motorsikal yang sesuai untuk jalan jauh dengan harga dibawah RM6,000 dan maintenance serendah hanya RM80 sebulan?

SYM JET X TELAH DILANCARKAN DI MALAYSIA SERENDAH RM8,888!

MForce Bike Holdings Sdn Bhd sebagai pengedar rasmi jenama SYM di Malaysia, telah melancarkan SYM Jet X di pasaran tempatan.

CAT MOTOR SENDIRI TAPI HASIL MACAM PROFESIONAL, IKUT TIPS INI.

Mengecat motosikal sendiri amat menjimatkan berbanding menggunakan perkhidmatan pakar. Namun jika tidak menggunakan teknik yang betul ia akan membuatkan motorsikal anda kelihatan buruk. Jom ikuti tips berikut.

KTM DUKE 390 / RC 200 Sangat Manja? Baca Tips Maintenance Di Sini!

Anda ingin membeli sebuah motosikal KTM Duke atau RC tetapi risau sangat pasal cara atau tips untuk menjaga jentera ini? Artikel ini share pengalaman daripada pengguna KTM sendiri dan sedikit tips untuk servis motor ini.

KES KECURIAN MOTOR MAKIN PANAS! 5 TIPS ELAK MOTOR ANDA LESAP

Masuk kedai sekejap je, bila keluar tengok-tengok motor dah hilang! Pernah tidak terjadi pada anda atau orang terdekat anda kejadian motor hilang? Kadang-kadang ada juga kes yang hilang di rumah.

Pakai Motor Besar nampak makin bergaya! Tapi gaji makin merana?!

Masih biar papa asal bergaya ke tu??? Mari sini Admin kongsikan cara dan tips untuk anda semu kelihatan bergaya tanpa menyebabkan anda makan maggi kerat empat pada hujung bulan nanti. Jom kita baca artikel ini.

Visor Helmet Gelap Adalah Salah? Benar Atau Sekadar Salah Faham?

Helmet visor gelap salah ke dari segi undang-undang? Kenapa ia salah selain mempengaruhi kelihatan?

Servis Motosikal ikut Mileage atau Bulan? Mitos Ini Akhirnya Ada Jawapan!

Semua motosikal mempunyai penyelenggaraan atau perkhidmatan rutin yang harus diperhatikan oleh pemiliknya supaya performance motosikal tidak jatuh dan sentiasa dalam keadaan terbaik. Tetapi, ikut tarikh atau mileage baru betul yah?

Senarai Motor Terpakai Murah-Murah, Rugi Tak Tukar Sekarang!

Pelbagai jenis motor terpakai murah murah seperti Yamaha Lagenda, Yamaha LC135, Benelli TNT, Honda RS150, SYM VF3i, Demak dan lain-lainnya! Boleh tekan dan baca selanjutnya dalam artikel ini atau hadir ke showroom Ebid Motor Sdn Bhd!

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat