E B I D M O T O R

Loading

Baru-baru ni

Penjagaan Honda ADV 150 BUKAN Seperti Kapcai!

Jaga skuter ni berbeza dengan kapcai biasa. Skuter yang masih sangat baru di pasaran ni mmg ramai yang keliru dan ingin tahu cara penjagaan skuter ini.

Cara Tukar Nama Motor Jika Pemilik Meninggal Dunia [TERKINI]

Apabila pemilik motosikal telah meninggal dunia, macam mana caranya untuk tukar nama? Berapa kami roadtax dan insurans boleh renew tanpa tukar nama kepada pemilik baru? Langkah pertama hingga terakhir telah tersenarai dalam artikel ini!

Melecur Terkena Ekzos Bukan Benda Main-Main!!

Tahukah anda? Kulit terkena ekzos kenderaan terutamanya motosikal adalah sangat bahaya dan boleh mengakibatkan luka kebakaran tahap ketiga jika ia terlalu panas. Baca artikel ini untuk cara rawatan.

Motor 120 CC Ke Atas.. Harga Cuma Ni je?!

Pilih motor yang betul-brtul tahan lasak lebih penting daripada pilih yang gaya sahaja dan mahal. Terdapat banyak pilihan motosikal yang harga berbaloi dan kualiti motor setanding dengan jenama yang besar-besar.

Cara Claim Insurans Kemalangan Motosikal

Terdapat beberapa cara yang anda boleh gunakan untuk claim insuran kemalangan motorsikal jika kenderaan anda mengalami kemalangan.

Cek Perkara 'INI' Dulu Sebelum Beli Motosikal.

Banyak faktor yang harus dititik beratkan oleh penunggang baru apabila ingin membeli motosikal buat kali yang pertama supaya motosikal tersebut tidak membuatkan mereka terbeban dan menyesal kelak.

SPEC TAK PADU KE? APASAL KORANG TAK BELI?

Yamaha Y16ZR telah dilancarkan pada awal tahun 2021. Ramai peminat Ysuku masih ragu-ragu nak angkat Y16ZR ataupun abangnya Y15ZR. Kenapa ramai masih ada keraguaan ini? Adakah Y16ZR tak cukup padu, so ada ramai masih tak dapat buat keputusan

Hand Starter Buat Hal Sebab Problem Bateri Je Ke??

Dah la dah terlambat nak pergi kerja tiba-tiba hand starter korang tak function pulak. Tak pasal-pasal dah berpeluh guna kick starter nak hidupkan motor tu. Memang tak jadi masalah cuma takkan hari-hari nak guna kick starter je.

Tak Bayar Saman Boleh Masuk Penjara! [Bukti Ada Sini]

Ramai yang kata saman tu tak yah bayar pun tak pe, takkan berlaku apa2 pun. Tahukah anda kalau tak bayar saman, waran tangkap akan dikeluarkan jika surat perintah hadir ke mahkamah telah dihantar ke rumah tapi anda tak hadir?

Side Mirror Standard Merimaskan Ramai Penunggang?

Normal lah bagi setiap pemilik motosikal kita akan mengubah suai sedikit motosikal kita. Terutamanya apabila kita akan terasa kurang berkenan dengan cermin sisi asal motor kerana kurang menarik, dan menggangu ketika menyelit di celah kenderaan lain.

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat