E B I D M O T O R

Loading

Baru-baru ni

WAJIB Tahu 10 Hak Ini Semasa Motor Kena Ditarik!

Semua tahu jika kita loan kenderaan, memang akan kena tarik balik jika tak bayar ansuran. Tapi berapa lama tak bayar ansuran pihak bank baru boleh ambil tindakan dan apakah hak anda jika kenderaan anda ditarik?

Perkara WAJIB Tahu Sebelum Tukar ECU Aftermarket!

Kalau nak modify motor, biasalah disebabkan nak buat motor lebih laju. So pillihan pertama ramai mat motor adalah tukar ECU aftermarket. Ramai yang buat modifikasi ini tapi adakah ia memang dapat bertambah kelajuan motor?

Bilakah Masa Yang Tepat Nak 'Tune Up' Motosikal?

Tahukah korang? Tune up motosikal sangat penting untuk menjamin keselamatan dan keselesaan sewaktu menunggang motosikal.

Kebanyakkan Pemandu Kereta Tidak Tahu Pekara Ini Tentang Motosikal

Kadangkala semasa berada di atas jalan raya setiap pemandu kereta mahupun penunggang motosikal mempunyai ego masing-masing dan saling tidak memahami antara satu sama lain.

Takyah Pakai Minyak Lebih Untuk Setiap Perjalanan!

Kebanyakkan orang yang pakai motor, perkara pertama yg akan dilihat adalah motor jimat minyak ke tak. Motor yang lebih besar memanglah lebih makan minyak berbanding motor biasa. Tapi ada caranya juga utk jimat minyak utk motor besar.

Palam Pencucuh Ori Ke Tak? 6 Cara Membezakan!

Banyak barang di pasaran mempunyai barang tiruan terutama untuk jenama yang lebih dikenali. Palam pemcucuh adalah satu barang yang mempunyai barang klon! So pengguna perlu berhati-hati kerana ini melibatkan nyawa.

Penjagaan Honda ADV 150 BUKAN Seperti Kapcai!

Jaga skuter ni berbeza dengan kapcai biasa. Skuter yang masih sangat baru di pasaran ni mmg ramai yang keliru dan ingin tahu cara penjagaan skuter ini.

Cara Tukar Nama Motor Jika Pemilik Meninggal Dunia [TERKINI]

Apabila pemilik motosikal telah meninggal dunia, macam mana caranya untuk tukar nama? Berapa kami roadtax dan insurans boleh renew tanpa tukar nama kepada pemilik baru? Langkah pertama hingga terakhir telah tersenarai dalam artikel ini!

Melecur Terkena Ekzos Bukan Benda Main-Main!!

Tahukah anda? Kulit terkena ekzos kenderaan terutamanya motosikal adalah sangat bahaya dan boleh mengakibatkan luka kebakaran tahap ketiga jika ia terlalu panas. Baca artikel ini untuk cara rawatan.

Motor 120 CC Ke Atas.. Harga Cuma Ni je?!

Pilih motor yang betul-brtul tahan lasak lebih penting daripada pilih yang gaya sahaja dan mahal. Terdapat banyak pilihan motosikal yang harga berbaloi dan kualiti motor setanding dengan jenama yang besar-besar.

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat