E B I D M O T O R

Loading

Baru-baru ni

Beli Tayar Terpakai Sangat Jimat. Tapi Boleh Percaya Ke?

Tayar adalah part yg paling penting untuk sesebuah motosikal. Pada masa yg tertentu, tayar motosikal perlu ditukar. Tapi kalau tukar tayar yg baru setiap kali, kosnya agak tinggi. Cara alternatif adalah beli tayar second. Berbaloi ke tak sebenarnya.

Yamaha Nmax VS Honda Vario VS Honda PCX150 - Mana Bagus?

Artikel ini akan menerangkan kelebihan motosikal Yamaha Nmax, Honda Vario 150 dan Honda PCX150. Korang tak payah lagi pening pening kepala lagi =)

Ramai Tak Berani Upgrade R25 Kerana Kos Maintenance. Betul ke?

Semua orang kata kos maintenance untuk motor cc 250 ke atas sangat mahal, kena fikir baik-baik. Tapi sebanyak mana duit yg anda perlu prepare sebenarnya? Lihatlah sini kos-kos maintenance yang wajib anda get READY!

Nak Resale Value Lebih Tinggi Walaupun Motor Sejuk? Ikut Tips Ini!

RV bermaksud berapakah nilai kenderaan kita selepas dibeli apabila mahu dijual atau ditukar beli kelak. Terdapat beberapa faktor yang akan menyebabkan RV kenderaan anda. Kalau nak dapat RV yang tinggi, ikut je tip-tip ini.

Maintenance Ini WAJIB Dilakukan Untuk Mengelakkan Major Problem!

Penjagaan-penjagaan yang anda harus lakukan pada semasa ke semasa untuk mengelakkan kerosakkan yang serius pada motosikal kesayangan anda. 5 cara yang mudah ini dapat menyelamatkan duit anda.

Kawasaki Z125 Pro - Adakah Fun Bike ini betul-betul PRO?

Kawasaki Z125 Pro merupakan versi yang dilengkapi klac tangan manual untuk corak tunggangan yang lebih agresif, manakala versi tanpa klac tangan tidak ditawarkan untuk pasaran Malaysia.

Review Dari Pengguna Honda Wave Dash 110 Fi. Patut lah Ramai Pengguna!

Ada pengguna yang meskipun hanya mahu mencari penyelesaian pengangkutan, masih juga ingin tampil bergaya dan sporty. Honda Wave Dash Fi adalah antara jawapannya.

Macam Mana Jual Motor Yang Belum Habis Bayar Hutang?

Naik taraf atau upgrade motosikal lama kepada motosikal baharu yang lebih selesa bukan lagi suatu keperluan, apatah lagi jika mengambil kira faktor-faktor semasa yang mempengaruhi.

Honda Forza 750 2021 - Killer Yamaha Tmax dan BMW C 650 GT?

Honda Forza 750 2021 menggabungkan kemampuan hebat dari Grand Tourer (GT) dan keselesaan, Forza 750 juga membawa beberapa penampilan cantik, tidak kira sudut mana pun yang anda lihat.

Perbezaan Utama Honda Winner X & Honda RS150. Ia Bakal Keluaran Selepas ADV?

Adakah Honda Winner X akan dibawa masuk ke Malaysia selepas keluaran Honda ADV 150? Apakah perbezaan antara Honda Winner X dan Honda RS150?

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat