E B I D M O T O R

Loading

Baru-baru ni

Jika Kelajuan dan Bacaan Spidometer Moped Berbeza Tanda Meter Rosak Ke?

Kadang kala pasti ramai diatara pemilik motosikal akan pelik mengapa bacaan spidometer motosikal moped mereka tidak sama. Baca artikel ini untuk ketahui apakah punca hal ini berlaku.

Ikuti 3 Langkah Ini Jika Anda Ingin Menghidupkan Motosikal Yang Lama Terbiar

Ramai yang tidak tahu cara tepat untuk menghidupkan motosikal yang telah lama terbiar. Jika menghidupkan dengan cara biasa kemungkinan motosikal anda akan meragam. Artikel ini akan berkongsi cara yang betul untuk menghidupkannya.

Yang Mana Adalah 'King Of The Road'?

Memang banyak motor yang dalam kategori 150 cc.. Tapi macam mana nak pilih? Yang mana sesuai anda? Yang mana lebih laju? Mai tengok perbandingan 3 buah jenis kapcai yang sangat famous ini!

Brembo Mahal Sebab Kualiti Atau Nama Je?

Brembo adalah satu jenama yang sangat terkenal. Kalau anda minat motor, memang takkan tak kenal jenama ini. Tapi kenapa barang motor ini mahal sangat? Mahal sebab kualitinya atau jenama sahaja?

Motor Besar Bawah RM12,000! Berbaloi Beli Pada Tahun 2021!

Belum survey dah kata tak mampu beli motor besar? Tengok sini dulu. Banyak sangat pilihan motor cc besar tapi harga, fuhh rendah giler!!! Senarai motor ini harga jual balik tinggi juga tau.

Nak Tukar Accessories Ini, Kos Tinggi Ke Tak?

Selepas beli motor, pastilah anda semua rasa nak tukar ini, upgrade accessories part tu untuk buat motor anda nampak lebih ganas dan handsome kan. Memang ramai yang recommend jenama2 besar seperti NSR dan Brembo. Tapi kalau nak tukar tu, kos berapa?

Apa Itu 'Choke' Dan Apa Kegunaannya Pada Motosikal?

Anda pernah nampak tuil choke pada motosikal anda? Bukan semua motosikal ada choke, tapi kalau ada apa kegunaannya sebenarnya? Boleh ke usik? Penting choke ni pada waktu pagi kalau anda nak start enjin motor.

Yamaha Y15ZR V1 V2 Engine Standard Kilang! [STOK TERHAD]

Telah lama survey Yamaha Y15ZR tapi belum dapat cari yang anda minat? Mai tengok sini! Condition motor masih BEST dan bulanan yang mampu anda miliki! Stok sangat limited!

Tayar Apa Sesuai Layan Corner & Tahan Mileage Jauh?

Cara penjagaan untuk motor besar adalah berbeza dengan motor kapcai biasa terutama bahagian tayar. Bukan semua jenis tayar pun sesuai untuk motosikal dan kegunaan anda.

Cuba start part time Foodpanda atau GrabFood dengan motosikal bawah RM 5,000!

Pelbagai faktor yang wajib dipertimbangkan oleh seseorang yang bekerja sebagai Foodpanda dan GrabFood. Termasuklah pemilihan motosikal yang sesuai dan berbaloi. Ini kerana pemilihan yang tepat akan memberikan impak yang terbaik kepada rezeki anda!

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat