E B I D M O T O R

Loading

Baru-baru ni

Superbike Feel Tapi Kos Maintenance Kapcai - Yamaha R15

Nak beli motor kapasiti enjin yang tinggi sedikit, tapi tak pasti kos maintenance adakah lebih kurang sama dengan kapcai biasa ataupun jauh lebih beza dengan motor kapasiti enjin yg lebih rendah? Teruskan baca artikel ini.

Kenapa KTM RC200 Dinamakan Sebagai Kecil Kecil Cili Padi?

Untuk pemain motosikal Malaysia, harga motosikal KTM RC200 mungkin sedikit mahal daripada motosikal fairing sport 250cc yang lain. Walau bagaimanapun, motosikal ini menawarkan keseronokan yang maxima.

Adakah Gaji Bulanan Anda PASS Loan Motosikal Besar?

Memang ramai tertanya-tanya terutama yang baru masuk kerja setahun dua, berapakah gaji minima anda perlu dapat baru boleh tanggung sebuah motor kuasa tinggi?

8 Ciri Utama Pada Yamaha NVX155 Yang Paling POYO!

Adakah anda tahu kenapa Yamaha NVX155 lebih mahal berbanding NMAX? Nilai yang dibayar adalah sepadan dengan spesifikasi dan teknologi ditawarkan. Di sini penulis senaraikan sebab kenapa harga NVX 155 lebih mahal berbanding Yamaha NMAX.

8 Jenis Motosikal Mampu Dimiliki Oleh GrabFood & FoodPanda!

Motosikal terpakai yang laju dan tahan sangat sesuai untuk penghantar GrabFood & FoodPanda. Pelbagai jenis model boleh pilih seperti Yamaha, Honda, Benelli, dan lain lain.

Jangan Pergi PUSPAKOM Selagi Tak Baca Tips Ini !

Roadtax dah mati melebihi 3 tahun, cam mana nak renew? Empat (4) langkah mudah sahaja dan caj cuma RM20 diperlukan. Ikut langkah-langkah ini untuk mengurangkan kegagalan.

Skuter & Kapcai 150cc Harga Bermula RM3850 Sahaja! Rugi Tak Baca!

Pelbagai jenis motosikal 150cc seperti Yamaha Y15ZR, Honda PCX150, Yamaha Nmax , Benelli RFS150, Yamaha FZ150 dan pelbagai lagi untuk dipilih.

Warm Up Sebelum Gerak? Perlu ke Motosikal Buat Benda Ni?

Tak pasti ramai atau tak yang dah tahu tentang tabiat memanaskan enjin motosikal setiap pagi sebelum digerakkan. Tetapi, adakah tabiat ini wajib dibuat atau semata-mata ikut pandangan daripada Expert sahaja?

Upgrade Dari Petronas Sprinta F700 ke F900 Lebih Jimat?

Minyak hitam enjin ini perlu ditukar pada semasa ke semasa. Kalau jika nak upgrade dari Petronas Sprinta F700 ke F900 ok ke? Boleh ke? Jimat ke?

3 Sebab Utama Ini Memberikan Fakta Kelebihan Membeli Motor Terpakai!

Bagi mereka yang hendak memiliki motosikal terpakai dengan ciri demikian agar jangan anda melakukannya. Jawapannya bukan kerana kami mahu melemahkan semangat atau menghancurkan impian anda tetapi ada tiga sebab utama!

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat