E B I D M O T O R

Loading

Baru-baru ni

BREAK-IN Motor Baru Masih Perlu Lagi Ke? BREAK-IN Adalah Fakta Atau Mitos?

1000 kilometer pertama perbatuan motosikal biasanya digelar dengan nama tempoh Break In. Terdapat dua cara pemanduan yang dicadangkan, satu dalam buku manual dan satu lagi lebih kepada pendapat rakan-rakan ataupun otai ataupun mereka yang merasakan

Cara Untuk Penunggang Motosikal Mengelakkan Terlibat Dalam Kemalangan

Bagi penunggang motosikal, cabaran mereka berbeza sedikit kerana faktor keselamatan dan cuaca. Untuk penunggang motosikal mengharungi jalan yang sibuk, diorang kena lane splitting dan lane filtering.

Ikut Cara Ini Loan Diluluskan Dengan Deposit Rendah! Rahsia Dari Pegawai Bank!

Ada beberapa syarat yang bank akan tengok sebelum meluluskan loan motosikal anda. Walaubagaimanapun, setiap bank mempunyai kriteria yang mungkin sedikit berbeza.

OHLINS Dual-Shock Lagi Bagus Berbanding Dgn Monoshock Biasa?

Jarang pembeli akan bertanya pasal monoshock lagi selesa atau dual-shock. Hari ini Ebidmotor.com ingin kongsikan dengan anda semua kebaikan dan keburukan Monoshock dan Dual-Shock.

Jangan Beli Jika TAK MINAT Motor Tahan Lasak!!!

Kalau nak dapatkan motor yang tahan lasak yang sesuai untuk kegunaan harian dengan kos maintenance yang rendah? Jenama Honda tidak pernah mengecewakan! Inilah adalah antara motor jenama Honda yang sangat tahan lasak tanpa keraguan.

Motor Terpakai Kondisi Seperti BARU Tapi Harga Secondhand?!

Condition motor terpakai yang masih cun kenapa perlu bayar lebih untuk motosikal baru? Ebidmotor.com bukan sahaja ada motor yang harganya mampu milik tapi kami ada banyak lagi motor yang condition tiada beza dengan yang baru!

Yamaha R25 VS Kawasaki Ninja 250 - Jangan Dilema Lagi, Baca Di Sini!

Yamaha R25 dan Kawasaki Ninja 250 mana yang lebih baik? Ini adalah salah satu isu apabila biker baru first time beli motor 250cc. Baca artikel ini mesti dapat membantu anda buat keputusan..

Jangan kena SCAM dengan penjual motosikal! Jadilah seorang pembeli bijak!

Jangan hanya dengar kepada salesman yang mulut manis sahaja! Motor ni baik - Adakah benar? Hari ni admin akan berkongsi Tips utk newbie!

Yamaha LC135 tahun 2019 siap tukar nama hanya RM5550? RS150 hanya RM6350? Semua harga menarik!

Yamaha LC135 tahun 2019 hanya dijual dengan harga RM 5,550 sahaja? Harga paling rendah dalam Klang Valley!

Harga Turun Lagi! Motosikal Berjenama Honda Bermula Dari RM2,800 Siap Tukar Nama!

Year End Sale!! Pelbagai jenis motosikal Honda dijual dengan harga bawah harga pasaran! Stok terhad dan siapa cepat dia dapat!

EbidMotor
Hi there,
How can I help you?
00:01
Start Chat